ABD'de ilkokul katliamı sonrası bayraklar yarıya indiriliyor

ABD’nin Tennessee eyaletinde dün sabah saatlerinde 200 kadar öğrencinin eğitim gördüğü bir ilkokula düzenlenen silahlı saldırıda 3’ü çocuk 6 kişi hayatını kaybetti. Olay sonrasında ABD tüm kamu binalarında 31 Mart'a kadar bayraklarını yarıya indirme kararı aldı

ABD'de gündem yine bir okula düzenlenen silahlı saldırı ve yine silah lobisiyle mücadele. Bu kez Nashville şehrinde bulunan The Covenant adlı özel Hristiyan okulunda silahlı saldırı gerçekleşti. Anaokulu ile 6. sınıf arasında yaklaşık 200 öğrencinin bulunduğu okula sabah saatlerinde giren saldırgan 9 yaşındaki 3 çocuğu ve 3 okul görevlisini öldürdü.

Metro Nashville Polis Departmanı, Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda, üzerinde 2 uzun namlulu silah ve bir tabanca bulunduğu, bir otomobil yardımıyla okula gelip, otoparka park ettikten sonra okul ateş açtığını söyledi. Yapılan açıklamaya göre saldırıyı düzenleyen kişinin 28 yaşındaki Audrey Elizabeth Hale olduğu öğrenildi.

ABD'de bayraklar yarıya indirilecek

ABD Başkanı Joe Biden olayın ardından ülke genelinde Beyaz Saray dahil tüm kamu binalarında, askeri garnizonlarda ve donanma gemilerinde bayrakların 31 Mart gün batımına kadar yarıya indirilmesi talimatını verdi. ABD'nin tüm büyükelçilikleri, elçilikleri ve konsolosluk ofisleri, askeri üsler ve donanma istasyonları dahil yurt dışındaki merkezlerinde de aynı tarihe kadar bayraklar yarıya indirecek.

Senatörden idam cezası çağrısı

Florida eyaletinin Cumhuriyetçi Senatörü Rick Scott, okullara silahlı saldırı düzenleyenlere ölüm cezası verilmesi çağrısı yaptı. Scott, Twitter hesabından, “Okullardaki silahlı saldırganlar için otomatik bir ölüm cezası düşünmeliyiz. Masum çocukları ve eğitimcileri öldürmek için okullarımıza giren aklını kaçırmış canavarlara ömür boyu hapis vermek yetmez” paylaşımı yaptı.

Nashville'de akıl almaz saldırıyla karşı karşıya kalan herkese dua edilmesini isteyen Senatör Scott, “Bu korkunç ve durmalı” diye yazdı.

“Bu haberlerden yorulmadınız mı?”

Diğer yandan, saldırı hakkında yapılan basın toplantısı sırasında, ismini Ashbey Beasley olarak veren ve toplu silahlı saldırı gazisi olduğunu söyleyen bir kadın kameraların karşısına geçerek, “Bu haberleri yapmaktan yorulmadınız mı?” diyerek tepki gösterdi. Beasley, Illinois’in Highland Park şehrinden olduğunu ve oğlu ile birlikte bir akrabasını ziyareti için Tennessee’de bulunduğunu belirterek, “Oğlum ve ben geçen yaz 4 Temmuz’da yapılan silahlı saldırıdan sağ kurtulduk” diye konuştu.

Highland Park’taki saldırıdan bu yana başkentte 130’dan fazla Kongre üyesi ile görüştüğünü belirten Beasley, “Hala bu nasıl olabiliyor? Çocuklarımız hala nasıl ölebiliyor ve biz onları korumada başarısız oluyoruz?” ifadelerini kullandı. Beasley, silah şiddetinin çocukların ve gençleri ölümüne sebep olan en büyük etken olduğuna dikkat çekerek, “Bu toplu silahlı saldırılar, milletvekillerimiz adım atıp silah güvenliği yasasını çıkarana kadar devam edecek. Bundan yorulup bıkmadınız mı?” dedi.

Illinois eyaletinin Highland Park bölgesinde geçen yıl 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamaları sırasında düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi yaşamını yitirmiş, 30 kişi de yaralanmıştı. Aynı gün saldırıdan sonra aracıyla kaçarken yakalanan 22 yaşındaki zanlı Robert E. Crimo'nun saldırıyı planlamak için haftalarca çalıştığı ve yarı otomatik silahıyla 70'ten fazla atış yaptığı bilgisi paylaşılmıştı.

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Oscar’ın en büyük hayal kırıklığı Önce çıplak çıktı sonra toga giydi Dünya buna hazır değil Ödemden kurtulmanın 7 etkili yolu