İran Katar'daki ABD üssüne saldırı düzenledi

İsrail ve İran, savaşın 11'inci gününe karşılıklı saldırılarla girdi. İran, Katar'daki ABD üssüne yönelik askeri harekat başlattı. Saldırının ardından ABD Başkanı Donald Trump, İran misillemesinin zayıf olduğunu söyledi ve "Şimdi barış zamanı" ifadelerini kullandı

İran, ABD'nin Katar'daki üssüne 6 füze fırlattı. Reuters'in aktardığına göre; İsrailli yetkili Axios'a İran'ın Katar'daki ABD üslerine 6 füze fırlattığını söyledi. Doha'da çok sayıda patlama sesinin duyulduğu bildirildi.

İran devlet televizyonu IRIB de gelişmeyi "İran'ın Katar'daki ABD üssüne yönelik askeri harekatı başladı" diye duyurdu. İsrail medyasında geçen haberlere göre İran tarafından Irak'a da füze atıldı.

ABD üslerine isabet etmedi

Özellikle bölgedeki ABD üsslerinin hedef alındığı aktarılıyor. CNN'in ABD'li yetkililere dayandırdığı habere göre, Irak'ta ve Katar'daki ABD üssleri hedef alındı. ABD'li yetkililere göre İran'ın gönderdiği füzeler ABD üslerine isabet etmedi.

Trump: Şimdi barış zamanı

Saldırının ardından Trump yaptığı yazılı açıklamada "İran'ın verdiği yanıt çok zayıf oldu ve bu saldırıyı son derece etkili bir şekilde püskürttük. Tebrikler dünya. Şimdi barış zamanı" ifadelerini kullandı.

Bölgedeki son gelişmeleri aşağıdaki canlı yayın akışımızdan takip edebilirsiniz:

Tahran sakinleri bedel ödeyecek hem de çok yakında İzmir'de belediye işçilerinin grevi sona erdi İsrail İran'ın Şahrud bölgesindeki füze motoru üretim tesisini vurdu Nihat Genç entübe edildi Seferihisar'da 1 mahalle tahliye edildi Sabah kalkınca mı yoksa yatmadan önce mi duş alınmalı?