20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 23.02.2021 14:53 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:14

ABD’de Covid-19’dan hayatını kaybedenlerin sayısı 500 bini aştı

ABD'de koronavirüs ya da ona bağlı nedenlerden dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı 500 bini geçti. Başkan Biden ölenler için saygı duruşunda bulundu ve kamu binalarındaki bayrakların yarıya indirilmesi talimatını verdi
ABD’de Covid-19’dan hayatını kaybedenlerin sayısı 500 bini aştı

Koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerden Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenler sayısı 500 bini geçti. Başkan Joe Biden ve yardımcısı Kamala Harris, hayatını kaybedenler için Beyaz Saray'da düzenlenen törende saygı duruşunda bulundu. ABD'nin resmi kurumlarındaki bayrakların yarıya indirilmesi talimatını veren Biden, “Bugün gerçekten kasvetli ve yürek burkan bir dönüm noktasındayız'' dedi. Biden, son bir yıl içinde salgın nedeniyle ölen ABD'li vatandaşların sayısının, 1. Dünya Savaşı, 2. Dünya Savaşı ve Vietnam Savaşı'nda vefat eden ABD'li askerlerin toplamından fazla olduğunu da sözlerine ekledi. Konuşmasında Amerika halkından umutlu olmalarını dileyen Biden, "Her yaşamı bir istatistik verisi olarak görmeye karşı direnmeliyiz. Bunu atlatacağız, söz veriyorum" dedi.

44 milyon ABD vatandaşı aşılandı

Salgın özellikle kış aylarında etkisini artırdığı ABD'de, Ocak ayından bu yana 150 binden fazla insan koronavirüs enfeksiyonu nedeniyle hayatını kaybetti. Yaklaşık 330 milyon nüfusa sahip ülkede, vatandaşların yüzde 28,2'si koronavirüse yakalandı. Bu olumsuz gelişmelerin yanında, 44 milyondan fazla kişinin aşılanması ve günlük yeni vaka sayılarında düşüş görülmesi umut veriyor. Covid-19'un dünya genelindeki seyrini takip eden ve vaka sayılarını derleyen ABD merkezli Johns Hopkins Üniversitesi'nin (JHU) verilerine göre, ABD'de yaklaşık 19,4 milyon kişi ikinci doz aşılarını da oldu.