28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 13.03.2021 12:06 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:14

Biden: “Mayıs sonunda herkese yetecek aşı olacak''

ABD Başkanı Joe Biden yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, Mayıs ayı sonuna kadar tüm yetişkin ABD'lilerin aşı olacağını söyledi
Biden: “Mayıs sonunda herkese yetecek aşı olacak''

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, göreve gelişinin 50. gününde ulusa sesleniş konuşması yaptı. Covid-19 ile mücadelede ilk 100 günde 100 milyon kişiyi aşılama hedefi koyduğunu belirten Biden, "Bu hedefe ulaşacağımızı değil aşacağımızı söylüyorum. Çünkü 100 milyon doz aşı yapma hedefini görevde bulunduğum 60. günde tamamlamış olacağız" dedi. Biden emekli doktor ve hemşireleri de göreve çağırdığını belirterek, Mayıs ayı sonunda tüm yetişkin ABD'lilere yetecek sayıda aşıyı tedarik edeceklerini söyledi.

4 Temmuz'da kısmi normalleşme

Aşılama sürecinin planlandığı gibi ilerlemesi durumunda 4 Temmuz Bağımsızlık Günü'nde ABD vatandaşlarının tekrar küçük gruplar halinde bir araya gelebileceğini sözlerine ekleyen Biden, tedbirin elden bırakılmaması gerektiğini vurguladı. Biden konuşmasında ayrıca ABD'nin aşı uygulamaları istatistiklerini paylaştı. 50 gün önce ABD'lilerin yalnızca  yüzde 8'inin aşılanmış olduğunu ve 65 yaş üzerindekilerin ise sadece yüzde 8'inin ilk doz aşısının yapıldığını söyleyen ABD Başkanı, bugün ise bu rakamın yüzde 65'e ulaştığını belirtti. Biden'ın açıkladığı rakamlara göre, göreve geldiği 20 Ocak'ta ilk dozu olan 75 yaş üzerindekilerin oranı yüzde 14 iken bugün ise yüzde 70'ün üzerinde. Biden konuşmasından önce, Senato ve Temsilciler Meclisi'nde onaylanan 1,9 trilyon dolarlık Covid-19 yardım paketini imzaladı.