23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.10.2022 16:32 | Son Güncelleme: 17.10.2022 17:44

AB İran'a yönelik yaptırım listesini genişletti

Avrupa Birliği (AB) Mahsa Emini'nin ölümü ve ardından başlayan protestolara yönelik tutumu nedeniyle İran'a karşı yaptırım kararı aldı. AB Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, mevcut yaptırım listesine 11 kişi ve 4 kuruluşun eklendiği bildirildi
AB İran'a yönelik yaptırım listesini genişletti

İran’da Mahsa Emini’nin ölümünden sonra başlayan gösterilerde bir ay geride kaldı. AB ülkede yaşananlar dolayısıyla İran'a yönelik yaptırımlarını genişlettiğini duyurdu. Emini'nin ölümünden sorumlu tutulan İran Ahlak Polisi ve onun kilit isimlerinden Mohammad Rostami ve Hajahmad Mirzae, protestoların bastırılmasındaki rolleri nedeniyle İran Kolluk Kuvvetleri ve bir dizi yerel şefine yaptırım kararı alındığının duyurulduğu açıklamada, "İran Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanı İsa Zarepur, internetin kapatılmasındaki sorumluluğu nedeniyle listeye alındı" bilgisi verildi.

Tedbirler, seyahat yasağı ve mal varlıklarının dondurulmasını öngörüyor. Ayrıca AB vatandaşları ve şirketlerinin listede yer alan kişi ve kuruluşlara fon sağlamasını yasaklıyor. Söz konusu liste, toplam 97 kişi ve 8 kuruluşu içeriyor.