19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 23.07.2022 11:52 | Son Güncelleme: 23.07.2022 12:12

Amerikalılar ölümsüzlük istemiyor

ABD'de yapılan bir anket Amerikalıların üçte ikisinin üretilecek muhtemel bir ölümsüzlük hapını reddetmeyi tercih edeceğini ortaya koydu
Amerikalılar ölümsüzlük istemiyor

Amerika'da 'ölümsüzlük' tartışma konusu olarak konuşulmaya devam ediyor. Silikon Vadisi'nde yaşlanmanın geciktirilmesi, insan ömrünün uzatılması, ölümsüzlük gibi alanlarda dünyanın en zengin milyarderleri, katrilyonlarca yatırım yaparak araştırma enstitüleri ve girişim şirketleri kurulmasına öncülük ediyor. 

 Örneğin Amazon'un kurucusu Jeff Bezos insan ömrünü uzatacak teknolojiler üzerinde çalışmayı hedefleyen Altos Labs'in kurulması için yatırım yaptı, 2016'da ise yaşlanmayı önlemeyi amaçlayan teknolojiler üretmeyi hedefleyen Unity Biotechnology adlı şirkete yatırımda bulunmuştu. Kasım 2016'da yapılan Trump'ın başkan seçildiği seçimlerde ise Bağımsız aday Zoltan Istvan seçmenlerine 'ölümsüzlük' vaat etmişti. 

 Peki Amerikalılar ölümsüzlüğü istiyor mu?

Journal of Aging Studies isimli dergide yayınlanan anket kapsamında 900 Amerikalıya, kendilerini ölümsüz kılacak bir hapı kullanıp kullanmayacakları soruldu. 

Araştırmaya katılan katılımcılar, 18-29 yaş arası gençler, yaş ortalaması 72 olan orta yaşlılar ve yaş ortalaması 88 olan yaşlılar olmak üzere üç ayrı gruba ayrıldı.

Genç yetişkinlerin yüzde 34'ü ölümsüzlüğe 'Evet' derken, reddedenlerin oranı yüzde 40, kararsızların oranı yüzde 26 oldu. Orta yaşlı grupta ölümsüzlüğe 'Evet' diyenlerin oranı yüzde 32, reddedenlerin oranı yüzde 43, kararsızların oranı ise yüzde 25 olarak tespit edildi. En yaşlı grubun ise yüzde 24'ü ölümsüzlüğe 'Evet' derken, yüzde 59 'Hayır', yüzde 17 'Kararsızım' yanıtını verdi.