15 Kasım 2025, Cumartesi
Haber Giriş: 01.10.2025 22:47 | Son Güncelleme: 01.10.2025 22:47

Beyaz Saray'dan Gazze planı açıklaması: Bu planla gurur duyuyoruz ve Hamas'ın da planı kabul etmesini umuyoruz

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, “Gazze planıyla gurur duyuyoruz ve Hamas'ın da planı kabul etmesini umuyoruz" dedi.
Beyaz Saray'dan Gazze planı açıklaması: Bu planla gurur duyuyoruz ve Hamas'ın da planı kabul etmesini umuyoruz
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, düzenlediği basın toplantısında Gazze'deki son duruma ilişkin değerlendirmede bulundu. Leavitt, Başkan Trump'ın Hamas'a Gazze planı konusunda 3-4 gün verdiğini belirtti.

Trump'ın öncülüğünde hazırlanan Gazze'de ateşkes planının tüm dünyada kabul gördüğünü vurgulayan Leavitt, "Bu barış planı sadece İsrail tarafından kabul edilmedi, aynı zamanda dünyanın dört bir yanındaki Müslüman ve Arap ülkeleri tarafından ve aynı zamanda Avrupa liderleri tarafından alkışlandı. Bu planı, dünyadaki hemen hemen herkes destekliyor. Bu planla gurur duyuyoruz ve Hamas'ın da planı kabul etmesini umuyoruz çünkü bu plan Orta Doğu'nun daha barışçıl ve müreffeh bir bölge haline gelmesini sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.