19 Mart 2024, Salı
Haber Giriş: 18.10.2021 17:13 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:17

Gates’ten 10 milyon dolar miras bıraktığı kızına 2 milyonluk düğün

Gates’ten 10 milyon dolar miras bıraktığı kızına 2 milyonluk düğün

Bill ve Melinda Gates’in büyük kızı Jennifer’ın Mısırlı jokey Nayer Nassar ile evlenmesi, hafta sonu dünyada en çok ilgi çeken magazin haberi oldu. Cuma günü Bill Gates’in New York’taki malikanesinde dini nikah kıyan çift, cumartesi günü de şaşalı bir törenle evlendi.

Çocuklarına 10’ar milyon dolar bırakmışlardı

Yaklaşık 300 kişinin katıldığı bir düğünde 25 yaşındaki Jennifer, ünlü tasarımcı Vera Wang imzası taşıyan bir gelinlik giydi. Tıp öğrencisi olan Jennifer ve Nassar’ın nikah törenine 2 milyon dolar harcayan Bill Gates’in serveti düğüne damga vurmuş olsa da Jennifer ve kardeşlerine bu varlığın çok küçük bir kısmı düştü. Geçtiğimiz Ağustos ayında boşanan Bill ve Melinda Gates, öncesinde Jennifer ile 21 yaşındaki Rory ve 18 yaşındaki Phoebe’ye 10’ar milyon dolar bırakacaklarını açıklamıştı. Bill Gates, “Çocuklarıma büyük miktarda para bırakmanın onların iyiliğine olduğunu düşünmüyorum. Bazı insanlar buna katılmayabilir ancak Melinda ve ben bu karardan dolayı mutluyuz” demişti. Gates çifti, boşanmadan önce 156 milyar dolar gibi bir servete sahipti ve boşanma kararıyla birlikte bu miktarı eşit olarak paylaştı. İkilinin Bill and Melinda Gates Foundation adındaki yardım kuruluşu halen dünyanın en büyükleri arasında. Bill Gates ve artık sosyal medyada Melinda French adını kullanan eski eşi, boşanmalarının ardınan ilk kez bu düğünde bir arada görüntülendi.

Polis yolları kapadı

Düğün, daha önce Kevin Bacon, LeBron James ve Billy Joel'a da hizmet veren düğün planlayıcısı Marcy Blum tarafından düzenlendi. Düğün için cumartesi günü, malikaneye giden Mills Road caddesi polis tarafından trafiğe kapandı. Düğün sahasında ve İngiliz grup Coldplay’in çıkacağı sahnede sıkı bir bomba araması yapıldı. Düğün pastası, Fransız lüks pastacılık firması Ladurée tarafından bir kamyonla getirildi.

Kuveyt’in zengin ailesi

Al Arabiya English ve Emirates Woman'a göre Nassar, Kuveyt'te bir mimarlık ve tasarım firması olan milyoner bir ailenin çocuğu. Chicago'da dünyaya geldi. Nassar'ın Aralık 2017'de Instagram'a koyduğu bir fotoğraf ikiliyi Kuveyt'te, olimpik binicinin ailesiyle gösteriyor. Nassar, bu gönderide "Geçen hafta Kuveyt'te aile ve eski arkadaşlarla unutulmaz zamanlar. Jenn'i eve getirmeli ve ona çocukluğumdan bir parça göstermeliydim. Bu benim için dünyalara bedeldi. Söylemeye gerek yok, herkes onu sevdi. [Köpeğimiz] Jerry dahil" diyor.

Longines rekoru kıran damat

Nassar, 5 yaşında ata binmeye ve 10 yaşında ise engel atlamaya başladı. Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda Mısır adına yarıştı. Aynı yarışta hem Longines Speed Challenge'ı hem de Longines Grand Prix'sini kazanan ve aynı atla bunu yapan ilk binici olarak biliniyor. Uluslararası Binicilik Sporları Federasyonu’na göre şu anda alanında dünyada 44. sırada yer alıyor. Stanford’un iktisat bölümünden mezun olan, Nassar Arapça, Fransızca ve İngilizce biliyor. Çift, üniversitede tanışmıştı. Jennifer da amatör bir binicilik meraklısı.