24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.11.2022 22:17 | Son Güncelleme: 01.11.2022 22:24

İngiltere'de Reality Show’a katılmak isteyen eski Bakan, Muhafazakar Parti'den uzaklaştırıldı

İngiltere'de pandemi döneminde sosyal mesafe kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle görevden alınan Sağlık Bakanı Matt Hancock, reality show'a katılma kararı nedeniyle partisinden uzaklaştırıldı
İngiltere'de Reality Show’a katılmak isteyen eski Bakan, Muhafazakar Parti'den uzaklaştırıldı

İngiltere'de eski Sağlık Bakanı Matt Hancock, reality show'a katılmak için Avustralya’ya gideceği haberlerinin ardından Muhafazakar Parti’den uzaklaştırıldı. Parti içi disiplinin sağlanmasından sorumlu Simon Hart, konuya ilişkin açıklamasında, Hacock’un programa katılma kararını, partiden derhal uzaklaştırılmasına yol açacak kadar ciddi bir mesele olarak niteledi.

Buna karşılık Hancock’un partiden uzaklaştırılmasını The Press Association’a (PA) değerlendiren bir arkadaşı, eski Sağlık Bakanı'nın popüler kültürü desteklediğini ve reality showlara tepeden bakmak yerine bu tarz tv programlarını genç nesillere sesini duyurmak için güçlü bir araç olarak gördüğünü belirtti.

Bağımsız milletvekili olarak devam edecek

Uzaklaştırma kararı sonrası Hancock, Avam Kamarası’nda bağımsız milletvekili olarak yer alacak. Covid-19 salgınının ilk döneminde Sağlık Bakanı olarak görev yapan Hancock, sosyal mesafe kurallarını ihlal ettiğine ilişkin fotoğrafların yayınlanmasının ardından bakanlık görevinden alınmıştı. 

Daha önce Liberal Demokrat Parti Milletvekili Lembit Opik ve eski bakanlardan Muhafazakar Parti Milletvekili Nadine Dorries de reality show'a katılmıştı. Dorries, bu hamlesinin ardından partiden uzaklaştırılmış ancak daha sonra hakkında verilen karar iptal edilmişti.

Kaynak: AA