28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 24.02.2021 13:39 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:14

Twitter, Rusya, İran ve Ermenistan bağlantılı 373 hesabı kapattı

Sosyal medya platformu Twitter, İran, Rusya ve Ermenistan menşeli olduğunu belirttiği 373 hesabı kalıcı olarak kapattı. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, kapatma gerekçesini yetersiz bulduklarını belirtti
Twitter, Rusya, İran ve Ermenistan bağlantılı 373 hesabı kapattı

Sosyal medya platformu Twitter, salı günü (23 Şubat) yaptığı açıklamada, Rusya, İran ve Ermenistan bağlantılı 373 hesabı kapattığını duyurdu. Yapılan açıklamada, hesapların “manipülasyon konusundaki politikaları ihlal etmesi” nedeniyle kalıcı olarak kapatıldığı belirtildi. 238’inin İran, 100’ünün Rusya ve 35’inin Ermenistan ile bağlantılı olduğu söylenen hesaplardan, Rusya menşeli olanların Amerika Birleşik Devletleri’ni (ABD) ve Avrupa Birliği’ni (AB) hedef aldığı ve NATO’ya olan güveni zayıflattığı gerekçesi ile kapatıldığı vurgulandı. Ermenistan’da kapatılan 35 hesabın ise Azerbaycan’ı hedef aldığı gerekçesi ile kapatıldığı kaydedildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı hesap kapatma gerekçesini yetersiz buldu

Kapatılan hesaplar hakkında açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Twitter’ın kapatma kararındaki gerekçesini yetersiz buldu. Zaharova, “Bu ifadeler milyonlarca kişiye karşı kullanılabilir. Kapatma gerekçesini inceleyeceğiz ve uzman görüşünü ileteceğiz” dedi.