14 Haziran 2026, Pazar
Gece Modu Gece Modu Gündüz Modu Gündüz Modu
Haber Giriş: 05.01.2026 11:16 | Son Güncelleme: 05.01.2026 12:17

Yeni yıl müzayedesinde rekor: Orkinosa 3,24 milyon dolarlık teklif

Tokyo’daki Toyosu Balık Pazarı’nda düzenlenen yeni yıl müzayedesinde tek bir mavi yüzgeçli orkinos rekor fiyata satıldı
Yeni yıl müzayedesinde rekor: Orkinosa 3,24 milyon dolarlık teklif
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Japonya’da bir suşi restoranı, Tokyo’daki Toyosu Balık Pazarı’nda düzenlenen geleneksel yeni yıl müzayedesinde tek bir mavi yüzgeçli orkinos için 3,24 milyon dolar ödeyerek rekor kırdı. Bu rakam, müzayede tarihinde şimdiye kadar verilen en yüksek teklif olarak kayda geçti.

243 kilogram ağırlığındaki dev orkinosu, Tokyo merkezli popüler suşi zinciri Kiyomura Corp satın aldı. Balık, şirketin işlettiği Sushizanmai markasına gitti.

Kiyomura’nın patronu ve “Orkinos Kralı” olarak bilinen Kiyoshi Kimura, müzayedenin ardından yaptığı açıklamada, “Bu yıl ekonominin daha iyiye gideceğini umuyorum. Başbakan Sanae Takaichi yönetimi ‘çalışacağız, çalışacağız’ dedi; Sushizanmai de aynı şekilde çalışacak” ifadelerini kullandı. Kimura, bu rekor teklifin topluma moral vermesini umduğunu söyledi.

Bu yılki teklif, Kiyomura’nın 2019’da yine kendisine ait olan 333,6 milyon yenlik önceki rekoru açık ara geride bıraktı. Kimura, “Teklifin 300–400 milyon yen civarında kalacağını düşünüyordum, 500 milyonun üzerine çıkması beni bile şaşırttı” dedi.

Dev orkinos, müzayedenin ardından Sushizanmai’nin merkez şubesine götürüldü, burada parçalanarak ülke genelindeki restoranlara dağıtıldı. Kimura, orkinosla hazırlanan yemeklerin müşterilere normal fiyatlardan sunulacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Reuters