19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 02.05.2022 10:11 | Son Güncelleme: 03.05.2022 00:18

Yeni Zelanda iki yıl aradan sonra turistlere kapılarını açtı

Covid-19 tedbirlerinde örnek ülke olarak gösterilen Yeni Zelanda hükümeti, yabancı turistlerin ülkeye girişine yönelik kısıtlamaları kaldırdı
Yeni Zelanda iki yıl aradan sonra turistlere kapılarını açtı

Küresel salgınından önce her yıl yaklaşık 3 milyon turistin uğrak noktası olan Yeni Zelanda’da turizm, ülkenin yabancı gelirinin yaklaşık yüzde 20’sini oluşturuyor. Sıkı Covid-19 tedbirlerinin uygulandığı ve salgınla mücadeledeki başarısı ile bilinen ülkede, turizm 2020 yılının başlarında alınan salgın önlemleri nedeniyle durma noktasına gelmişti. Hükümetin kısıtlamaları kaldırılması ile turistler bugünden itibaren Yeni Zelanda’ya giriş yapabilecek.

90 binden fazla turist rezervasyon yaptırdı

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, turistlere yönelik giriş kısıtlamasının kaldırılacağının bildirildiği tarihten itibaren 7 hafta içinde 21 uluslararası uçuş planlandığını ve 90 binin üzerinde turistin bilet rezervasyonu yaptığını belirtti.

 Ardern, Yeni Zelanda turizm sektörünün küresel salgından ciddi şekilde etkilendiğini ve toparlanmak için çalışmaları başlattıklarını söyledi. Turistlere yönelik aşı ve test zorunluluğu ise devam ediyor. Yeni Zelanda, Avustralyalı turistlere ise kapılarını yaklaşık 3 hafta önce açmıştı.

Örnek ülke olarak gösteriliyordu

Corona virüs salgınının en yoğun olduğu dönemde sıkı tedbirler uygulayan Yeni Zelanda, dünyanın geri kalanında örnek ülke olarak gösterilmişti. Yeni Zelanda, Covid-19’un ortaya çıkmasının ardından 19 Mart 2020'de tüm sınırlarını kapattı ve kendi vatandaşları hariç ülkeye tüm girişleri durdurmuştu. Ülkede şimdiye kadar 713 kişi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. 

Kaynak: AA