28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 28.05.2021 06:00 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:15

Bezos yeni aslanı MGM’yi 8.45 milyara satın aldı

Bezos yeni aslanı MGM’yi 8.45 milyara satın aldı

Jeff Bezos’un Amazon’u James Bond serisi, Fargo, Rocky gibi tarihi dev yapımları bünyesinde barındıran Metro Goldwyn Mayers’i (MGM) 8.45 milyar dolara satın aldı.  Apple ve Comcast’ın da MGM’in peşinde olduğu yazılmıştı ancak satın alma görüşmelerine yakın kaynaklara göre Amazon en yakın rakibinden 3 milyar dolar fazla bir yatırım gerçekleştirdi.  Amazon, geçtiğimiz yıl içerik üretimine ayırdığı bütçeyi 7.8 milyar dolardan 11 milyar dolara çıkarmıştı. AT&T bu ay WarnerMedia ile Discovery‘yi birleştirerek değeri 130 milyar doları aşan bir film ve TV şirketi oluşturma kararı almıştı. Yeni medya devi, Amazon‘un yanı sıra Disney ve Netflix ile rekabet etmeyi amaçlıyor.

Google ilk dükkanını açıyor

Teknoloji devi Google, ilk fiziksel perakende mağazasının bu yaz New York City‘nin Chelsea bölgesinde açılacağını duyurdu. Şirket, mağazayı «müşterilerimizin donanım ve hizmetlerimizi faydalı bir şekilde deneyimleyebileceği bir alan“ diye tanımlıyor.  Google Store‘da müşteriler, Pixel telefonlardan Nest ürünlerine, Fitbit cihazlardan Pixelbook‘lara pek çok ürünü fiziksel olarak inceleyebilecek.

Facebook Mağazaları AB’de davalık

Avrupa Birliği’nde anti-tröst soruşturması görmeyen tek Amerikan internet devi Facebook’tu ancak Avrupa Komisyonu sosyal medya devine de el attı.  Financial Times’ın haberine göre Komisyon, şirketin çevrimiçi satıcılara ücretsiz bir platform sağladığı Facebook Mağazaları hizmetiyle reklam ve pazarlama kurallarını çiğneyip çiğnemediğini araştırmak üzere inceleme başlatacak. Komisyon, daha ziyade yerel ve küçük satıcıların kullandığı Facebook’un 2 milyar kullanıcıya ücretsiz ulaşarak seri ilan piyasasındaki olası rakiplerine alan tanıyıp tanımadığını inceleyecek. Komisyon, nisan başında Facebook’a 2016 yılında hizmete giren servisin Avrupa ekonomik bölgesindeki rakiplerieni nasıl etkilendiğini sormuştu. ABD devleri Microsoft, Amazon, Apple ve Google da daha önce AB içinde anti-tröst soruşturmalarına maruz kalmıştı.