20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 02.10.2022 15:18 | Son Güncelleme: 02.10.2022 15:59

OPEC+, 1 milyon varilden fazla üretim kesintisini değerlendirecek

OPEC+’ın 5 Ekim'deki toplantısında günde bir milyon varilden fazla bir petrol üretim kesintisini göz önünde bulundurduğunu belirtildi
OPEC+, 1 milyon varilden fazla üretim kesintisini değerlendirecek

OPEC+ petrol üreticileri grubu çarşamba günü Viyana'da toplanacak ve petrol üretimini günde 1 milyon varilden fazla azaltmayı masaya yatıracak. Üyelere göre bu beklenenden daha büyük bir azalma. Delegeler, kesintilerin büyüklüğüne ilişkin nihai kararın bakanlar toplanana kadar verilmeyeceğini söyledi.

Brent ham petrol, Rusya'nın Şubat ayında Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından varil başına 125 doların üzerine çıktı. O zamandan beri ilk kez Suudi Arabistan, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri ve koalisyonun diğer üyelerinin yaşadığı krizi hafifleterek 85 dolara düştü. OPEC sekreterliği cumartesi günü yaptığı açıklamada, 23 ulustan oluşan ittifakın çarşamba günü Viyana'daki merkezinde toplanacağını söyledi. Grup her ay çevrimiçi olarak buluşuyor. Bu yılın sonuna kadar yüz yüze bir toplantı düzenlemesi beklenmiyordu.

Petrol kesimleri yüksek olabilir 

JPMorgan Chase & Co. dahil olmak üzere  bankalar söz konusu OPEC + 'ın fiyatları dengelemek için üretimi günde en az 500 bin varil azaltma yapılması gerekebileceğini belirtti. RBC Capital Markets LLC'nin baş stratejisti Helima Croft, grubun iki kat daha büyük bir kesim yapmayı tercih edebileceğini söyledi.

Kaynak: AA