12 Şubat 2026, Perşembe
Haber Giriş: 16.01.2026 22:02 | Son Güncelleme: 16.01.2026 22:07

Park Elektrik’in yönetimi Ciner Grubu’na geri verildi

Park Elektrik’te mahkeme kararıyla yönetim kayyumu uygulaması sona erdi. Şirket faaliyetleri, bundan sonra TMSF’nin denetim ve raporlama yetkisiyle görev yapacağı denetim kayyumu heyetinin gözetiminde sürdürülecek
Park Elektrik’in yönetimi Ciner Grubu’na geri verildi
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Park Elektrik Üretim Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş., İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği'nin 14 Ocak 2026 tarihli kararı doğrultusunda, şirket ve hakim ortağı Park Holding A.Ş. hakkında uygulanan yönetim kayyumu tedbirinin kaldırıldığını açıkladı.

Şirket, söz konusu kararın Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirildiğini duyurdu.

TMSF denetim ve raporlama görevini üstlenecek

Yeni düzenleme kapsamında, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 133/1 maddesi uyarınca Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Park Elektrik'in faaliyetlerini denetlemek ve raporlamakla görevli denetim kayyumu olarak atandı.

Bu çerçevede, TMSF tarafından daha önce atanmış olan yönetim kurulu başkanı, başkan vekili ve yönetim kurulu üyelerinin görevleri sona erdirildi.

TMSF Fon Kurulu'nun 15 Ocak 2026 tarihli kararıyla, şirkete denetim kayyumu sıfatıyla yeni bir heyet atandı. Yönetim organının alacağı karar ve işlemlerin geçerliliği, bu heyetin onayına bağlandı. Kararlar için heyet üyelerinden en az iki kişinin müşterek imzası gerekecek.

Denetim kayyumu olarak görevlendirilen isimler şöyle: Özgür Çağlayan, Fatma Sevil Kanar, Canan Yılmaz, Ayçe Saygel, Sanem Feriha Öcal Dereli, Şeref Dinçbaylı

Şirket açıklamasında, alınan yargı kararı ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde Park
Elektrik'in ticari faaliyetlerinin herhangi bir aksama olmaksızın kesintisiz şekilde devam ettiği vurgulandı.