12 Şubat 2026, Perşembe
Haber Giriş: 08.01.2026 14:23 | Son Güncelleme: 08.01.2026 15:27

Samsung’tan güçlü beklenti: Dördüncü çeyrekte rekor kar sinyali verdi

Samsung, dördüncü çeyrek faaliyet karının bir önceki yılın rakamlarına kıyasla üç kat artarak rekor seviyeye ulaşacağını öngörüyor
Samsung’tan güçlü beklenti: Dördüncü çeyrekte rekor kar sinyali verdi
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Güney Kore merkezli elektronik şirketi Samsung, dördüncü çeyrek faaliyet karının bir önceki yıla göre üç kat artarak rekor seviyeye ulaşmasını beklediğini açıkladı. Bu yükselişin sıkışık arz ve yapay zeka kaynaklı talebin geleneksel bellek çiplerinin fiyatlarını artırmasıyla tetiklendiği belirtildi.

Samsung, Ekim-Aralık döneminde 13 milyar dolar faaliyet karı elde etmeyi öngördü. Bu rakam veri analitiği şirketi LSEG SmartEstimate’in tahmin ettiği 12,42 milyar doları aştı. Bir önceki yıl 4,48 milyar dolar kar elde eden Samsung, çeyreklik bazda ulaştığı en yüksek faaliyet karına imza atmaya hazırlanırken hisseleri seans içinde yüzde 2,5 artarak rekor seviyeye ulaştı. Bu seviyeden sonra yüzde 1,6 düşüşle günü kapandı.

NH Investment & Securities kıdemli analisti Ryu Young-ho’ya göre, şirketin faaliyet karının büyük kısmının yarı iletken iş kolundan oluşması ve bu bölümün dördüncü çeyrekte yaklaşık 11,7 milyar dolar kazanç üretmesi bekleniyor. Ryu, güçlü bellek fiyatlarının mobil iş kolundaki zayıf büyümeyi dengeleyeceğini fakat mobil birim için bellek bileşen maliyetlerinin artışını telafi etmek için fiyatları hızlı şekilde artırmanın zor olacağını belirtiyor.

DB Securities analisti Seo Seung-yeon da Samsung’un mobil iş kolunun dördüncü çeyrek karının bileşen maliyetlerinin artması sebebiyle geçen yıla kıyasla düşebileceğini ancak güçlü satışlar sayesinde ekran iş kolunun karının artmasını öngördüğünü dile getiriyor.

Kaynak: Gazete Oksijen