29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 15.01.2021 01:18 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:14

2020’nin ölümüne gülmek mubah

2020’nin ölümüne gülmek mubah
Editör Editör

Black Mirror’ın yaratıcıları Death to 2020’de bu tuhaf yılı kendi üsluplarınca anlatıyor. Yılmaz Erdoğan televizyonda herkese bedava hocalık yapıyor.

Elçin Yahşi Öneriyor [email protected]

Death to 2020: Bu komik sözde belgesel kaçmaz

Yılı bitireli iki hafta oldu ama eğer kaçırdıysanız, yıldız oyuncularla dolu şu 70 dakikalık komik ‘sözde’ belgeseli atlamayın derim. Black Mirror dizisinin yaratıcıları bu tuhaf yıla kendi üsluplarınca dokunduruyorlar. (Netflix)

Call My Agent!: Menajerler hep meşgul

Bir oyuncu ajansında yaşananları izlediğimiz Call My Agent! (Dix Pour Cent) için The New York Times, “Curb Your Enthusiasm, Entourage ve The Office karışımı” diyor. Eğlence sektörünün arka planını mükemmelen yansıtan Call My Agent!’ın dördüncü ve maalesef son sezonu başlıyor. Bu sefer kendi parodilerini canlandıracak oyuncular arasında Charlotte Gainsburg, Sigourney Weaver, Jean Reno var. (Netflix, 21 Ocak)

Top Dog: Mafya zenginlere karşı

“Çok özel saatlerin ve köklü aile şirketlerinin ortak bir yanı vardır: Sana ait olmazlar, sen onlara gelecek nesil adına göz kulak olursun.” Dizi köklü bir hukuk firması başkanının oğluna çok değerli bir saatle birlikte yerini devrettiği partiyle başlıyor; sonra tufan. İskandinav tarzına meraklı olanlar, 2020 Cannes Dizi Festivali yarışma bölümünde gösterilen bu İsveç yapımını kaçırmasın. (TV+) Not: Turkcell TV+ hem mobil cihazlarda hem akıllı televizyonlarda var. Üye olmak için Turkcell abonesi olmak şart değil ve en yeni Avrupa dizileri burada bulunuyor.

Şemsa’nın Hikayesi: Her bölüm bir malzeme, her malzeme bir hikaye

BeIN Connect prodüksiyonu olarak 10 bölümüyle platformda yerini alan bu yeni belgesel seride, şef Şemsa Denizsel Kuzey Ege’nin zeytinliklerinden, bostanlarından topladığı malzemelerin hikayelerini kendine özel sıra dışı tariflerle birleştiriyor.

Öğrence: Yazarlık ve oyunculuk kursu

Senaryo yazma, oyunculuk, yaratıcı yazarlık kursları birbiri ardına açıla dursun, Yılmaz Erdoğan eğlence ve öğrenme kelimelerinin karışımı olan kendi icadı “öğrence” kavramı üzerine kurduğu ücretsiz kursunu ekranda sürdürüyor. (TRT İzle uygulamasında)

Valhalla Rising: Savaş ve şiddet sanatı

Bizde henüz gösterime girmese de Another Round filminde Mads Mikkelsen’in What a Life parçası eşliğindeki dansı 2020’nin en iyi film sahnelerinden biriydi. MS 100 yılında Tek Göz adında dilsiz bir savaşçıyı canlandırdığı Valhalla Rising filmi, bu sıra dışı oyuncuyu biraz daha iyi tanımak için. (Mubi)