23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.09.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:17

Aşk dersinde ikinci sınıf

Netflix’in yerli yapımı Aşk 101’in ikinci sezonunda bizi neler beklediğine dair ipuçlarını oyunculardan aldık
Aşk dersinde ikinci sınıf
Meriç Acemi’nin yaratıcısı olduğu Netflix orijinal dizisi Aşk 101, Nisan 2020’de yayınlandığında büyük ses getirdi. Yetenekli ve genç oyunculardan oluşan kastı, naif bakışı, 90’lı yılların popüler şarkılarından oluşan müzikleri ile yetişkinlere güzel anıları, gençlere ise birebir içerisinde oldukları zorlu, tatlı ve heyecanlı halleri çağrıştırdı. İlk sezonda dışlanmış ve yalnızlaştırılmış bir grup gencin, öğretmenlerinin şehir dışına gitmemesi için okullarına yeni gelen basketbol koçuna âşık olması için çabalamalarını izledik. Bu sırada kendileri de aşkı, sevgiyi ve hayatı tecrübe ettiler.  İkinci sezonda ise karakterlerimizi bambaşka sürprizler, çalkantılar, isyanlar ve elbette romantik anlar bekliyor.  Dizinin oyuncuları ile yeni sezonu konuştuk.

“Burcu ve Kemal bir ömür geçirir”

- Pınar Deniz (Burcu Öğretmen) ve Kaan Urgancıoğlu (Kemal Öğretmen)  Dizi 90’larda geçiyor. 2021 Türkiye’sinde canlandırdığınız karakterler Aşk 101’deki gibi bir ilişki yaşayabilirler miydi? Pınar Deniz: Genel olarak teknolojinin, insan ilişkilerini biraz zedelediği ve yüzeyselleştirdiği kanısındayım. Bu sebeple, Burcu ve Kemal günümüzde Aşk 101’deki gibi bir ilişki yaşayamayabilirlerdi ama tabii hangisinin daha iyi olacağını bilemeyiz. Kaan Urgancıoğlu: Her zaman çok güzel ilişkiler yaşanabilir. Çocuklara bir şeyler vermek isteyen iki insanın hayatını anlatıyoruz. Bu çok değerli bir şey. Günümüzde de bunu yapan insanlar çok güzel ilişkiler yaşayabilir. Kemal ve Burcu öğrencileriyle yetişkinmişler gibi iletişim kuruyorlar. Bu yaklaşımın avantajları olduğu kadar kafa karıştırıcı yanları da olabilir mi? Pınar D: Çok fazla kafa karıştırıcı yanı olduğuna inanmıyorum. Bu yaklaşım gençlerin gerekli olgunluğa erken yaşta sahip olmaları, sorumluluk duygularının oluşması ve oturması konusunda yardımcı olabilir.  Gençleri ileride çok daha geniş yaş skalasındaki insanlarla iyi iletişim kurmaları konusunda teşvik ediyor. Kaan U: Kafa karıştırıcı yanı bu gibi durumların suistimal edilebilecek olması olabilir. Onun haricinde, çocuğa “çocukmuş gibi” davranılması bana çok samimi gelmiyor. Burcu ve Kemal’in herhangi bir suistimalin önüne geçebilecek karakterler olduğunu düşünürsek, sağlıksız bir şey olduğunu düşünmüyorum. Kemal ve Burcu örneğin 70’li yaşlarında nasıl bir çift olur sizce? Hâlâ birlikte olurlar mı? Pınar D: Burcu ve Kemal gibi iki farklı karaktere sahip insan, farklı ve ötekileştirilmiş bir grup gencin iyisiyle kötüsüyle hayatlarını yaşamalarının mücadelesini el ele verebiliyorsa, o ilişki uzun yılların ve her türlü engelin üstesinden gelebilir gibi geliyor bana. Kaan U: Bu sezon Burcu ve Kemal’in ileri yaşlarına dair ipuçlarını bulabileceksiniz. Ben, ikisinin çok zıt geçmişlere ve düşünce yapılarına sahip olmalarına rağmen niyetleri gençleri eğitmekte birleştiği için bir ömür birlikte kalacaklarını hayal ediyorum.

“Elif dizinin dinamiğini değiştiriyor”

- Ece Yüksel (Dizinin yeni karakteri-Ümit vaat eden piyanist ve Milli Eğitim Müdürü’nün kızı Elif) Karakterim piyano çaldığı için öncelikli tercih nedenleri piyano çalabilen bir oyuncu olmamdı. Deneme çekimi yapıp yolladım ve çok kısa süre içerisinde olumlu dönüş aldım. Elif, bize üstün yetenekli ve ayrıcalıklı bir gencin kendini var etme sürecini gösteriyor. Yaşadığı süreçle aynı zamanda gruptaki arkadaşlarını da aydınlatıp dönüştürüyor. Ve beraberinde yeni bir aşk hikayesi getiriyor. Bu da hikayedeki bazı dinamikleri değiştiriyor. Elif’in istese de istemese de hayatta ayrıcalıkları var. Kendisinden bir şeyler beklenen bir konuma sürükleniyor. Yeteneğini başarıya dönüştürebilmesi için ailesinden ciddi bir baskı görüyor. 17 yaşında bunlarla başa çıkmaya çalışan güçlü bir karakter.

“Dostluklar Sinan’ı dönüştürüyor”

- Mert Yazıcıoğlu (Sinan) Sinan bu sezon öncekine kıyasla duygularını daha açık bir şekilde ifade ediyor. Ne değişti? Sinan ailesinden göremediği alakayı dışarıdan da alamayacağına inanan biriydi. Yaşadığı dostluklar ve aşk onu dönüştürmeye başladı diyebiliriz.

“Işık gittikçe Sinan’a benzeyecek”

- İpek Filiz Yazıcı (Işık)  Bu sezon Işık iyi aile kızından asi kıza evriliyor. Bu değişimi tetikleyen ne? İlk sezonda Işık’ın “iyi aile kızı”ndan yavaş yavaş sıyrılıp öbür dörtlüye dahil olmasına ve özgür hissetmesine şahit olmuştuk. Bu sezon çok da konforlu olmayan yaşamını göreceğiz. Sinan’ın da benzer tavırlar sergiliyor olması onu etkileyecek ve Işık giderek Sinan’a benzemeye başlayacak.
Selahattin Paşalı
Selahattin Paşalı

“Osman şanslı doğmuş”

- Selahattin Paşalı (Osman) Osman’ın ticari zekası ve iş bitiriciliğinin dışında başka  cezbedici hangi özellikleri var sizce? Bazı insanlar potansiyellerini kullanabilecekleri şansla doğar. Osman da böyle biri. Prezentabl biriyseniz ticari faaliyetlerde biraz daha güven verirsiniz diye düşünüyorum. Osman bu yeteneklerinin farkındaydı bence.

“Hayallerimi geri planda bırakmam”

- Alina Boz (Eda) Eda bu sezon kimseye değil, kendi yeteneklerine güvenmesi gerektiğini anlıyor. Genç bir kadın olarak sizin bu konudaki yaklaşımınız nedir? Eda’nın ailesi tarafından önüne “Hayatını bir başkasıyla kurtar” opsiyonu konulmuş hep. Bu günümüzde de hâlâ etkin bir düşünce. Kariyerinin başında genç bir kadın olarak; hayallerini geri planda bırakıp başkalarının sunduğu “mutluluk vaatleri” ile gelecek kaygısı yükünden kurtulduğunu sanarak yola çıkmanın çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Mutlu olmak kendimizden başka kimsenin sorumluluğu değil. Bunu başarabilmek için de hayallerimize  ihtiyacımız var.
Alina Boz
Alina Boz

“Ben de önce yapıp sonra düşünürdüm”

- Kubilay Aka (Kerem) Kerem her türlü otorite ile derdi olan, bunu çoğu zaman öfkesiyle gösteren bir genç. Siz nasıl bir ergendiniz?  O yaşta doğru düşünmek şöyle dursun, bazen hiç düşünemiyorsun. Kerem de önce bir eylemi gerçekleştirip sonra düşünüyor. Bu noktada ergenliğimiz benziyor. Ama ben yine de orta yolu bulmaya çalışırdım, şiddet benim için başvurulacak en son şeydi.