19 Mart 2024, Salı
Haber Giriş: 26.11.2021 04:29 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:18

Ayrımcılığa her yaşta karşıyız

Ötekileştirmeye karşı olmanın yaşı yok!
Ayrımcılığa her yaşta karşıyız
Bugünün dünyasında en çok mücadele verilmesi gereken şeylerden biri ayrışma ve ötekileştirme olmalı. Çocuklarımızı daha küçük yaşlardan itibaren hoşgörüyle, empatiyle ve eşitlik anlayışıyla büyütmeliyiz. Bunu destekleyecek çok sayıda filmler ve dizi de var.

My Little Pony: Yeni Bir Nesil  / A New Generation, 6+

Pony oyuncaklarının popülerliği hiç bitmiyor. Film ve dizileri de bu ilgiyi hep taze tutuyor. My Little Pony serisinin bu yeni filmi öncekilerden çok daha fazla uğraşılmış ve sinema tadında. Rengarenk görselliği ve parlak animasyon teknolojisiyle ilgi çeken bir müzikal. Pozitif mesajları bol, özellikle de ayrımcılık ve önyargılar üzerine çok doğru mesajlar veriyor. Başkalarını görünüşüne, fiziksel, kültürel farklılıklarına veya kulaktan dolma bilgilere dayanarak kimseyi yargılama diyor... (Netflix)

Pervane / The Breadwinner, 12+

Pervane’nin hikayesi 2001 yılında, Taliban rejimi altında kadınların erkeksiz sokağa çıkamadıkları, hiçbir haklarının olmadığı Afganistan’da geçiyor. Dünyada bazı insanların diğer insanları nasıl da baskı altında yaşamaya zorladıklarını, her türlü zorluğa rağmen pes etmemenin önemini vurucu bir şekilde anlatıyor film. Ancak içinde şiddetin de olduğu, yer yer de üzücü bir film bu. O yüzden öncelikli olarak ebeveynlere öneriyoruz Pervane’yi. Sonra da 12+ çocuklarınız için kararı siz verin... (BluTV)

Watership Tepesi / Watership Down, 11+

2018’de Netflix’in BBC ile ortak yapımcılığıyla dört bölümlük bir mini dizi olarak da uyarlandı bu değerli edebiyat klasiği. Birbirinden önemli İngiliz oyuncuların seslendirme yaptığı ve ortalama 45-50 dakikalık dört bölümden oluşan dizi, romana hayli sadık ve bugünün bilgisayar teknolojisiyle gerçekleştirilmiş. Bir grup tavşan yaklaşan bir felaketi sezer ve diğerlerini de uyarır ancak diğerleri onları dışlayınca büyük bir mücadele ve heyecanlı bir yolculuk başlar. Bazı sert detaylar var, dikkat. (Netflix)

Kirpi Latte ve Büyülü Taş / Latte and the Magic Waterstone, 5+

Bu Almanya – Belçika ortak yapımı animasyon, kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kalan bir ormana götürüyor bizi. Latte hareketli, meraklı ve enerji dolu bir dişi kirpidir. Akran zorbalığına maruz kalan sincap arkadaşına yardım ederken birlikte bir hataya imza atarlar ve ormandaki bazı hayvanların son kalan sularını yanlışlıkla dökerler. Artık aralarında uzlaşma sağlayıp hatalarını birlikte telafi etmeleri gerekmektedir.  (BluTV)