29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 03.12.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:18

Başka bir vizyon mümkün

Farklı bir sinema arayanlar için hem yeni imkanlar var hem de klasikler yaşamaya devam ediyor
Başka bir vizyon mümkün
İstanbullu sinemaseverler için alternatifler giderek çoğalıyor. Vizyon filmlerinin yanı sıra yeni açılan mekanlarda veya Fransız Kültür gibi yıllardır sessiz sakin gösterimlerine devam eden kültür merkezlerinde eski-yeni filmlerle buluşma şansınız var. Bu hafta bu “alternatif vizyon mekanları”ndan bahsedelim. Sinematek – Kadıköy Belediyesi’nin hayata geçirdiği ve pandemi nedeniyle açılışı sürekli ertelenen Sinematek nihayet açıldı. 160 kişilik salonlarında şu an iki farklı program var. 30 Ocak’a kadar sürecek toplu Metin Erksan ve ve Dışavurumcu Alman sineması gösterimleri başladı. Türk sinema tarihinin en önemli yönetmenlerinden Metin Erksan’ın filmografisinin en önemli örneklerini beyazperdede izlemek harika bir deneyim olacak sinefiller için. Sevmek Zamanı, Kadın Hamlet, TRT için çektiği 40 dakikalık 5 Hikaye de programda yer alan 19 film arasında. Sinematek’in sanat yönetmenliğini, yönetmen Emin Alper’in üstlendiğini de not düşelim. Programların tüm detayları sinematek.kadikoy.bel.tr adresinde, biletler bilet.kadikoy.bel.tr internet adresinden ve Sinematek gişesinden alınabilir. (Osmanağa Mah. Hasırcı Sok. No:16)
Sinematek
Sinematek
Yeşilçam Sineması – Uzun yıllar boyunca Beyoğlu’ndaki küçük salonunda bağımsız filmlere ev sahipliği yapan Yeşilçam Sineması, pandemi dolayısıyla kapanmak zorunda kalmıştı. Yerli-yabancı film gösterimleri yapan sinema, şimdi yeni adresinde. Nihayet kapılarını açan AKM, sinemaya ev sahipliği yapıyor. Türk Sineması’nın ödüllü filmleriyle gösterimlerine başlayan salonun güncel programını akmyesilcamsinema instagram hesabından takip edebilirsiniz. Biletler 15-20 TL. (Atatürk Kültür Merkezi, Taksim Meydanı) Fransız Kültür Merkezi- Merkez yıllardır Fransız filmleri göstermeye devam ediyor. Vizyon yüzü görmemişlerin yanı sıra, sinema tarihinde yer edinmiş klasikler de kendine yer buluyor. Taksim’deki merkezde film gösterimleri cumartesi ve pazar günleri. Bu ayın filmleri arasında Fransa’nın en önemli sinema ödülü olan Cesar’da  En İyi Film ve Yönetmen dahil altı ödül kazanan Adieu les Cons da var. ifturquie.org internet adresinden tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. Biletler 15 TL. (İstiklal Cad No:4, Beyoğlu) 
AKM Yeşilçam Sineması
AKM Yeşilçam Sineması
Atlas Sineması- Beyoğlu’nun en eski ve en güzel salonlarından Atlas, yenilenerek tekrar kapılarını açtı. Salon artık vizyon filmlerine ev sahipliği yapmıyor. Festivaller, özel gösterimler için açık olacak. Filmekimi ile başlayan festival gösterimleri, 26 Ekim’de başlayacak Suç ve Ceza Film Festivali ile sürüyor. Küçük ama çok iyi filmlerden oluşan programın gösterimleri Atlas’ın yanı sıra Kadıköy Sineması’nda da gerçekleşecek. icapff.com’da tüm programı ve filmleri inceleyebilirsiniz. (İstiklal Cad. Atlas Pasajı No:131, Beyoğlu)