18 Nisan 2024, Perşembe
Haber Giriş: 14.05.2021 10:23 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:15

Birbirini anlayan aileler

Doğru kurulmuş ya da hikaye gereği tamir edilen ebeveyn-çocuk ilişkileri, izleyen ailelerin kendi iç iletişimlerine de yarayabilir
Birbirini anlayan aileler
Burak Göral
Aile içi ilişkilerin ve aile bireylerinin iletişimine yönelik mesajlar taşıyan yapımlar ailece izlendikleri için önemli. Çünkü bu hikayeler ebeveynlere çocuklarını ‘gerçekten’ dinlemeyi, seçimlerine saygı duymayı, onlara gerçek anlamda rehberlik etmenin nasıl bir şey olduğunu anlatmaya çalışıyor. Çocuklara da anne-babanın doğru desteğinin onlar için ne kadar önemli olduğunu anlatıp, böyle bir güven içinde büyümenin farkındalığını vermeyi amaçlarlar. Çocuk içeriklerinde doğru kurulmuş ya da hikaye gereği tamir edilen ebeveyn-çocuk ilişkileri, izleyen ailelelerin de kendi iç iletişimlerine pozitif yansımalar yapabilir. İşte onlardan bazıları... Gökten İnen Melek (Mary Poppins) 5+ Bu klasik roman uyarlamasında iki çocuklu bir karı-koca olan Banks’ler işlerine çok düşkün ebeveynlerdir. Tuttukları son dadı çocukların dağınıklıkları ve hareketli tavırlarına daha fazla dayanamayıp kaçtığı için yeni bir dadı bulmak zorundadırlar. Sihirli dadı Mary Poppin, gökten inerek ailenin bütün iletişim problemlerine çözüm getirir. (beIN Connect)  The Kicks 7+ Los Angeles’a yeni taşınan bir ailenin ortaokul öğrencisi kızı Devin’a annesi sık sık şunu diyor: “Hiçbir engel yolunu tıkamaz, sadece hızını engeller.” Ailenin yeni düzeninde her şey çok değişir. Devin futbol yeteneğiyle okulda kendisini göstermeye çalışır. Annesi en büyük desteğidir. Pozitif mesajlarla dolu parlak bir aile dizisi. (Prime Video)
Ailem Robotlara Karşı
Ailem Robotlara Karşı
Ailem Robotlara Karşı (The Mitchells vs. The Machines) 12+ Ailenin sinema okumak isteyen ergen kızı Katie ile ebeveynlerinin kuşak çatışması odaklı kavgaları sırasında, bir akıllı telefonun liderliğindeki robotlar büyük bir isyan başlatırlar. Aile kendi iç kavgalarını bir tarafa bırakıp birbirlerine destek olarak bu tehditle savaşmaya başlar. Çok eğlenceli, yaratıcı, aksiyonu ve mesajı bol, komik bir animasyon. (Netflix)  Her Şeye Evet (Yes Day) 7+ Pandemi süresince çok izlenen bu aile filminde, çocuklarına çok fazla “hayır” dediğini farkeden bir annenin, bütün bir gün her şeye “evet” demeye söz vermesiyle gelişen komik olaylar anlatılıyor. Tamamen aile içi iletişime odaklı, akıcı ve sadece çocuklara değil ebeveynlere de net sözleri olan iyi bir aile filmi. (Netflix)