19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 07.05.2021 06:00 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:15

Birbirini yalnız bırakmayan iki ergen

beIN Connect’te izleyebileceğiniz Never Rarely Sometimes Always dokunaklı ve gerçekçi bir hikaye. Oscar adayları arasında yer almayışı şaşkınlıkla karşılanan bu yepyeni film, ergen dünyasındaki şiddeti ve yalnızlığı son derece sakin bir biçimde dile getiriyor
Birbirini yalnız bırakmayan iki ergen
Defne Akman
[email protected] Never Rarely Sometimes Always, beklenmedik bir hamileliği sonlandırmak üzere New York’a giden Pensilvanyalı iki genç kadının hikayesini anlatıyor. İlk oyunculuk deneyimi olan Sidney Flanigan tarafından canlandırılan Autumn, okuluna gidip gelen, kuzeniyle birlikte markette kasiyer olarak çalışan, annesi (Sharon Van Etten) ve üvey babasıyla birlikte yaşayan 17 yaşında sıradan bir lise öğrencisi. Autumn bir gün hamile olduğunu öğreniyor. Pensilvanya’da 18 yaş altındakilerin, ebeveyn izni olmadan kürtaj yaptırması ise mümkün değil. Autumn önce eksik ve yanlış bilgilerle internette kafasını bir güzel karıştırdıktan sonra, kuzeni Skylar (Talia Ryder) ile birlikte New York’a giderek bu işi halletmeye karar veriyor. Never Rarely Sometimes Always, kadınların bedenleri ve üreme sağlıkları hakkında hararetli tartışmaların ortasında, kesinlikle provakatif bir film. Yönetmen Elize Hittman temelde kürtaj hakkını savunuyor ama bunu Autumn ve Skylar’ın hikayesini samimi ve zarif bir şekilde aktararak yapıyor. Autumn’un yaşadığı şaşkınlık ve korkuyu derinden hissediyor, onun karşılaştığı tehlikelere ise birlikte tanık oluyoruz. Film, bir anlamda kürtajı zorlaştırmanın tehlikelerini anlatırken diğer yandan Autumn’u gereksiz bir şekilde yargılamıyor ve ergen cinselliğine hak ettiği gibi normal olarak yaklaşıyor. Tacizler, asılmalar ve kayıtsız yabancılar içinde Autumn ve Skylar’ın ne gibi bir dünyada yaşadığını bize gösterirken, dogmatik davranmaktan da kaçınarak seyircinin kendi sonuçlarını çıkarmasına izin veriyor.

Sağlam dostluk ve bağlılık

Autumn kuşkusuz ihtiyatsız ve talihsiz. Bununla birlikte fazlasıyla savunmasız ve tatlı bir kız. Skylar ise insan sarrafı değil belki ama hayatını devam ettirebilmek için ne yapması gerektiğini biliyor. Her ikisinin de birbirine ihtiyacı var, kalacak hiçbir yerleri olmadan çok az bir parayla ayakta duruyor, birbirlerine destek oluyorlar. Never Rarely Sometimes Always çoğu zaman saklanan, kişilerin unutmak istediği bir ergen hamileliği hikayesini, dürüst ve dokunaklı olarak anlatıyor. Ama bundan daha önemlisi dünyayı henüz hiç tanımayan iki çocuğun arasındaki sağlam dostluk ve bağlılığı anlattığı için kıymetli. Görülmesi gereken bir film.

Genç hamilelik hakkında üç film

For Keeps: Darcy ve Stan iki lise öğrencisidir. Darcy hamile kalıp bebeği doğurmaya karar verince, hayatın zorluklarıyla yüzleşmeleri gerekir. (Netflix) Invisible: Arjantin yapımı film, hamile olduğunu öğrenip bunun sonuçlarıyla baş etmeye çalışan bir genç kızın hikayesini anlatıyor. (Netflix) Slam: Nick Hornby’nin romanından uyarlanan bu İtalyan yapımı filmde, ebeveynlik endişeleri baba olmaya hazırlanan ergen Sam’in bakış açısıyla anlatılıyor. (Netflix)