24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.10.2021 04:30 | Son Güncelleme: 10.11.2022 17:17

Bu ailede duygular değil piyasa değeri önemli

Üçüncü sezonu başlayan Succession’ın oyuncuları, yollarını nasıl kaybettiklerini ve bundan sonra olabilecekleri Zoom’da anlattı: “Ailenin hastalığı tüm dünyayı zehirliyor”
Bu ailede duygular değil piyasa değeri önemli

“Bu, kapitalizm çağının sonunda Amerika’da bir medya hanedanını anlatan Truva atı gibi bir hikaye. Birbirini yaralayan bir aile ve bu hasarı devralarak içselleştiren çocukların fasit daire olarak dünyayı cezalandırmasını anlatıyor. Ailenin hastalıklı ilişkileri dökülerek yeraltı suyuna karışıyor ve tüm dünyayı zehirliyor.” Dünya çapında fenomen haline gelen, bizde de beIN Connect’te yayınlanan Succession’ın yıldızı Jeremy Strong, diziyi böyle tanımlıyor. Medya şirketi Waystar Royco’nun veliahtlarından Kendall Roy rolünde izlediğimiz oyuncu sözlerine şöyle devam ediyor: “Kapitalizm, hırs ve gücün sonucunda uygarlık olarak yolumuzu kaybettik. Ve bunun bir panzehiri yok. Roy ailesi yaralı insanlar. Korkunç şeyler yaşadılar. Ama onların neden öyle olduklarını anlayabiliyorsunuz.”

 “Sırtındaki yaralar çocukken şiddet gördüğünü gösteriyor”

Brian Cox (Logan Roy)

Logan asla pişman olmaz. Hatalı olan o değil, başkaları.“Ben yanlış yaptım” diyecek bir insan değil. Sonsuza kadar yaşamayacağının, hayatını nelerin kısıtladığının farkında. Bu onu daha da motive ediyor.

İnsanlar Logan’ın ne kadar sadık bir insan olduğunu unutuyor. Aynı kişileri 30 yıldır kovup sonra yeniden işe alıyor. Her seferinde onlara geri dönüyor.

Şirketin başına kimin geçeceğini bilmek giderek daha zorlaşıyor. Shiv’i seçti ama Shiv çenesini kapatamadığı için başaramadı. Roman içlerinde en büyük potansiyele sahip olan çocuk aslında. Ama o da pespaye bir ergen gibi davranıyor.

Logan’ın sırtındaki yaralar kesinlikle çocukken şiddet gördüğünü gösteriyor. Diğer yandan bu dizide kör parmağım gözüne anlatılmıyor. Suistimale uğramış çocuk için Donald Trump iyi bir örnek ve hâlâ öyle davranıyor.

“Sevgiye kıymet verilmeyen bir aile”

Sarah Snook  (Siobhan ‘Shiv’ Roy)

Roy ailesinden olmak, gerekli becerilere sahip olmasan bile her şeyin üstesinden gelebileceğine dair bir güven ve kararlılığı beraberinde getirir. Shiv büyük laflar eden ama bunun altını da doldurabilecek bir karakter. Kardeşlerinden daha başarılı bir şekilde üstelik.

Shiv Tom’u kendine göre kesinlikle seviyor. Sevgiye kıymet verilmeyen, gücün ve başarının daha önemli olduğu bir ailede büyüdü. Ama aşık olmak için açık olması gerektiğini kesinlikle öğrendi.

Defne Akman her oyuncuyla birer Zoom röportajı yaptı, biz birleştirdik.Defne Akman her oyuncuyla birer Zoom röportajı yaptı, biz birleştirdik

“Kendall bir intikam meleği”

Jeremy Strong (Kendall Roy)

Babam (Logan Roy) İngiltere’de olanlar için (ilk sezonun sonundaki ölümlü araba kazası) “gerçek insanlara bir şey olmadı” diye bir ifade kullanınca karanlığın tam içini gördüm. Ondan sonra sarkaç sallandı, bilgelik ağacının altına oturdum ve bir anda aydınlandım. Karar, tanrının inayetiyle hızır gibi yetişti, ben mesih olacaktım. Bu şirketin kurtarıcısı.

Kendimi havada uçar gibi hissettim. Beni aşağı çeken , hayatım boyunca taşıdığım tüm yüklerden kurtuldum. Ama aynı zamanda manik bir durum. Kesinlikle bu şirketi ve kurumsal kültürü arındıracağım. Kendall için intikam meleği dersem yanlış olmaz.

Bu ailenin geçer akçesi başarı ve güç. Duygular, duyarlılık ya da şefkat değil. Bu aile değerini birbirlerine olan yakınlıklarından değil, piyasa değeri üzerinden ölçüyor. Murdoch’lar hakkında bir kitap okumuştum; oradaki babanın ana dili iş dünyasının diliydi. Belki o dili öğrenebilirsiniz ama ya aslında sizin ana diliniz duyarlılık ya da açıklık ise? Kendall olarak kendim gibi olmaya çalışıyorum ama diğer yandan sertliğin ve gücün dilini konuşmayı da öğreniyorum.

“Üçlü seksten sonra her şey iyice karıştı”

Matthew Macfadyen (Tom Wambsgans)

Tom’la Shiv birbirlerini seviyorlar. Ama evlilikleri sallantıda. Özellikle o üçlü seks meselesinden sonra işler daha da karıştı, bunu kendi aralarında değerlendirecek zamanı da bulamadılar.

Bence Tom, yeğen Greg’i seviyor, kendini onun üstadı olarak görüyor. Ama aynı zamanda ona zorbalık yapmaktan kendini alamıyor. Herkes onun canına okuduğu için hırsını ondan çıkarıyor.

“Birbirimizi sırtımızdan vururuz, sonra Şükran Günü’nde barışırız”

Kieran Culkin (Roman Roy)

Logan’ın yanındayken kendimi küçük bir çocuk gibi hissediyorum. Ancak bir gün Logan orada olmadığında kendim gibi olabileceğim. Bana göre biz bir aileyiz ve birbirimizi seviyoruz. Birbirimizi sırtımızdan da vurabiliriz. Çünkü nasıl olsa Şükran Günü’nde bir araya geleceğiz sonra.

(Gerri ile gizli ilişkileri hakkında): Gerri rolü aslında bir erkek için yazılmıştı. Derken bu rolü uzun yıllardır tanıdığım arkadaşım J.’in oynadığını öğrendim. J biraz flörtözdür. Sette sahneleri çalışırken böyle bir kafaya geçtik. Yürüdüğünü gördük ve sürdürdük.

Dizinin başında çok güzel bir kız arkadaşı vardı ve Roman onu reddedip duruyordu. Ama Gerri yasak elma. Roman onun peşinden bu yüzden gidiyor. Eğer Gerri “Hadi gel, tamam bu iş” dese Roman ne yapacağını şaşırır.

“Gerri imparatorluğun arkasındaki kişi olduğunu zannediyor”

J. Smith-Cameron (Gerri Kellmann)

Gerri, Roman’ı küçüklüğünden bu yana tanıyor yani onu seksi bulması mümkün değil. Waystar Royco’da uzun yıllardır çalışıyor ve ondan yaşça büyük. İlk telefonda dehşete düşüyor aynı zamanda eğleniyor da. Onu ezdikçe Roman daha heyecanlanıyor. Önce ona acıyor sonra dehşete düşüyor daha sonra ise durumla eğleniyor.

Bunun fevkalade güçlü bir ortaklık olduğunu düşünüyor. Ona karşı sevgi dolu yaklaşıyor. Aynı zamanda onun tek başına değil ama kendi desteğiyle iyi bir namzet olabileceğini düşünüyor. Bu yüzden de ona katlanıyor. Gerri, onların hepsini yönettiğini ve tahtın arkasındaki kişi olduğunu düşünüyor.

“Connor aşı karşıtı bir siyasetçi olurdu”

Alan Ruck (Connor Roy)

Connor’ın iş konusunda yeteneği yok. Kafasında düşünceleri uzun süre tutamayan bir insan. Aptal değil. Mahvolmuş. Hayal dünyasında yaşıyor ve başkan olabileceğine kesinlikle inanıyor.

Dizi Covid 19 zamanında geçseydi Connor, siyasi duruş bakımından aşı karşıtı olabilirdi. Ama kesinlikle kendi sağlığı için önlem alıp hemen aşı olurdu. Böyle bir ikiyüzlülüğü var.

“Palto lazım değil” diyen uzman

Succession’ın tüm dünyada böylesine popüler olmasının en temel sebeplerinden biri, hayal edemeyeceğimiz kadar zengin insanların acınası durumlara düşmesini görmekten aldığımız zevk. Bir zamanlar krallar, kraliçelerin hikayelerini dinlerken şimdi şirket liderlerinin trajedilerine tanık oluyoruz. Bu insanlar dünyanın onlara ait olduğunu düşünüyor ve kendileriyle aynı sınıfta olmayanları yönetilmesi gereken kişiler olarak görüyorlar. Yalnızca güce saygı duyuyorlar. Her şeye sahipler ama sevgi yok. Roy ailesinin çocuklarının gerçek dünyada hayatta kalması ise çok zor. Succession çoğunlukla doğaçlamayla çekiliyor. Ellerinde bir senaryo var, ama ardından oyuncular doğaçlıyorlar. Sette ayrıca bir servet danışmanı var. Örneğin zenginlerin limuzinden helikoptere geçtiği için paltoya ihtiyaçları olmadığını bu danışmandan öğreniyorlar.