23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.04.2021 09:34 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:15

Bu aksiyon için yeterince bekledik

Pandeminin Hollywood’a ertelettirdiği filmlerden biri daha bugün Prime Video’da başlıyor. Tom Clancy’nin Jack Ryan serisinin en yenisinde son dönemin parlayan yıldızı Michael B. Jordan başrolde
Bu aksiyon için yeterince bekledik
Mehmet Dinler
[email protected] Covid-19 hayatımızdan çok fazla şey götürürken sinema dünyasını da derinden sarstı. Sinema salonları kapandı. Biz evlerimize kapanırken filmlerin çekimleri de durdu. Bazı projeler iptal edilirken çekilenlerin de vizyon tarihleri devamlı ertelendi. Without Remorse onlardan biriydi. 2020 Eylül’ünde yayınlanması planlanan film ertelene ertelene 30 Nisan’a kadar sarktı. Nihayetinde gecikmeli de olsa Prime Video kataloğunda yerini aldı.  Ünlü yazar Tom Clancy’nin 1993’te yayınladığı aynı isimli kitabın uyarlaması olan hikaye Prime Video’da dizi uyarlamasını da izleyebileceğiniz Jack Ryan evreninin en önemli karakterlerinden John Clark’ın hikayesini anlatıyor.

Kesintisiz aksiyon

Onurlu bir ordu mensubunun yaşadıklarıyla bir kanun kaçağına dönüşmesi hikayemizin temelini oluşturuyor. Suriye’de rehin alınan bir ajanı kurtaran operasyonun başında bulunan John, intikam arzusundaki Rusların hedefi oluyor. Karısı öldürülürken o yediği onca kurşuna karşın hayatta kalıyor ve intikamının peşine düşüyor. Sonunda kendini çok gizli bir operasyonun içinde buluyor. Bir savaş çıkma riskinin ortasında. Üstelik baştan aşağı intikam arzusu içindeyken. Bugüne dek sevdiklerini kaybedip, intikam için canını dişine takan onlarca film karakterinin sergilediği bir özellik onda da var. Artık Mr. Clark olsa da daha kendisinden daha büyük bir ülke amacı için çalışsa da her şeyi intikamı için yapıyor. Kendisinin muhteşem askeri yeteneklerini bununla birleştirince neler olacağını tahmin etmek çok zor değil. Ama film de zaten bir sırdan ziyade birbirinden heyecanlı aksiyon sahnelerine sırtını yaslıyor. Aynı temadaki filmleriyle tanıdığımız Sollima’nın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin başrolünde Hollywood’un son dönem altın çocuklarından Michael B. Jordan yer alıyor. Üçüncü filmle birlikte yönetmen koltuğuna da oturacağı Creed serisiyle ünlenen, Oscar adayı Black Panther’da da ses getiren Jordan, yine tüm karizmasını göz önüne serebileceği bir rolle karşımıza çıkıyor. Herkesin unutmak istediği Fantastic 4’da birlikte oynadığı Jamie Bell de Jordan’a filmde eşlik eden isimlerden biri. Hem aksiyon sahneleri hem de kadrosuyla izleyecek aksiyon filmi arıyorsanız, John Clark’ın macerası size aradığınızı verebilir.