23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.10.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:17

Bu diziyi izlemeyen Illuminati olsun mu?

Netflix’teki yetişkin çizgi dizisi Inside Job, komplo teorisi olarak ortaya atılan iddiaların gerçek olduğu bir evrende geçiyor. Düz dünya, mavi kan, Kennedy suikastı, Ay’a iniş hepsi bir arada
Bu diziyi izlemeyen Illuminati olsun mu?
Burak Kuru
[email protected] Ne kadar uçuk olursa olsun, her komplo teorisi mutlaka kendisine destekçi buluyor. ABD bu konuda bereketli topraklar arasında. Dünyaya yayılan çok sayıda teori burada oluşturuluyor ya da onlar haricinde oluşturulsalar da merkezinde bizzat kendileri yer alıyor. Son dönemde aşı karşıtlığı ve koronavirüs üzerinden türetilen komplo teorileriyle haşır neşiriz ama bugüne kadar ortaya çıkanlar da (düz dünya, Illuminati, reptilyanlar, mavi kan, Mayalar, Kennedy suikastı, Ay’a iniş) her zaman mesaimizi aldı.

POTUS yerine ROBOTUS

Komplo teorisini ortaya atanlara göre bunlar tartışmasız şekilde gerçek. Netflix’te gösterime giren yetişkin animasyonu Inside Job, komplo teorilerinin gerçek olduğu bir evrende geçiyor. Bir başka animasyon Gravity Falls’un (Esrarengiz Kasaba) yazarlarından Shion Takeuchi’nin yaratıcısı olduğu animasyonun yapımcısı da aynı yapımla bilinen Alex Hirsch. Komplo teorilerinin meşhur “bilinmeyen güçler”inin aksine “tanınmış” anlamını taşıyan Cognito Anonim isimli şirketin, işverenleri olan gölge hükümeti memnun etme çabalarını izliyoruz. Gölge hükümet, dünyayı yöneten elit bir grup. Illuminati tasvirlerinde rastladığımız pelerin, cübbe giyen, boğuk sesli üyelerden oluşuyor. Bu şirketin ortağı olan babası artık emekliliğini yaşarken ve derin devleti ifşa etme çabalarını sosyal medya platformları üzerinde sürdürürken, kızı Reagan Ridley ustalık eseri olarak ABD Başkanı’nın yerine geçececek insansı robot (Adı POTUS’tan ilhamla ROBOTUS), üzerinde çalışıyor. Yanında da komplo teorilerini bizzat gerçekleştiren ve “Kötüye kullanmadıktan sonra kontrolsüz gücün ne anlamı var?” fikri üzerinde mutabakata vardığı A takımı var.

Eğlenceli komplolar

Toplantı odasında ışığı yakıp “Bir kere de karanlıkta toplanmayalım” uyarısı vermeleri, maddi kısıntılar nedeniyle “Plakları tersten çalınca subliminal mesaj verilmesini sağlayan ekibin gözden çıkarılması”, “Ay’a iniş mizanseninin yapıldığı stüdyoda selfie çekilmesinin yasaklanması” ya da artık ödenek olmadığı için “Kennedy suikastını yapanın maaşının kesilmesi” gibi absürtlükler akıcı animasyonun sadece ufak parçaları. Komplo teorilerine ne kadar maruz kaldıysanız o kadar eğleneceğiniz dizinin bölümleri arasında Mavi Kanlılar, Düz Dünyacılarla Düğün gibi iştah açıcı başlıklar var. Inside Job’u izlemeyenin, bu dizinin popüler olmasını engelleyen karanlık güçlerin maşası olduğu iddia edilebilir. Ona göre.