29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 28.05.2021 06:00 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:15

Bu ihtiyarlara daima yer var

Oyuncu koçluğu yapan Kominsky, Netflix’teki yolculuğunun üçüncü sezonuna dostu ve menajeri Norman olmadan devam ediyor
Bu ihtiyarlara daima yer var
Asuman Turhan Garantici izleyicilerden misiniz? Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz deyip bir oyuncunun/senaristin/yapımcının önceki başarılı işlerine bakarak izlediğiniz diziler filmler var mı? Benim var. Chuck Lorre benim için tam da böyle bir senarist/yapımcı. Yazdığı tüm komedi dizilerini seyretmişim. The Kominsky Method da onlardan biri. Komedi dizilerinde izlemeye alıştığımız genç insanların aşk/arkadaşlık/kariyer üzerine dönen mizahına karşılık Chuck Lorre The Kominsky Method’da iki yaşlı insanın hayatının mizahını gayet zekice planlamış. Sandy ve Norman hayatın doğal akışında ölümü ve ölümcül hastalıkların nefesini ensesinde hisseden iki karakterdi. Onların 50 yıllık dostluğunun sempatik gelmesinin sebebi konum, mekan ve statü fark etmeksizin herkesin yaşayabileceği türden olmasıydı. Herkesin kariyer endişesinin, herkesin çocuklarıyla veya sevgilileriyle problemler yaşadığının farkına vardık bir kez daha. Ve tabii ki Michael Douglas ve Alan Arkin’in karşılıklı döktürmesi de bayıla bayıla izlememizi sağladı. The Kominsky Method’ın ana kadrosunun yanı sıra konuk oyuncuları da dizi boyunca doğal bir şekilde yer aldılar. İki sezon boyunca ‘’bu ne alaka ya’’ diyeceğimiz tek oyuncu olmadı. Her köşeden çıkan, kısacık da olsa hikayeye renk katan konuk oyuncular her bölümü merakla beklememizi sağladı.

Üçüncü ve son sezon bugün yayında

Dizinin müdavimleri için Norman’ın yokluğu tabii ki soru işareti olacaktır. Chuck Lorre, Two and a Half Men’de  Charlie Sheen sonrası harikalar yaratmıştı. Burada da dehasını konuşturmuş açıkçası. Sandy’nin Norman olmadan hayatla ve Norman’ın ona bıraktıkları ile baş etmesi gayet akıcı ve komik bir şekilde ilerliyor. Daha önce konuk oyuncu olan Kathleen Turner final sezonunda ana kadroda. Lisa Edelstein ve ikinci sezonun son bölümünde dahil olan Haley Joel Osment da ana kadroda. Bolca konuk star izleyeceğimiz final sezonunda Sandy’nin ailesini ve oyunculuk okulundaki öğrencilerini de hikayede daha aktif göreceğiz. Sezonun en bomba misafiri ise Morgan Freeman.

Yıllar sonra Kathleen Turner

Oscar ve Tony adaylığı bulunan oyuncu Kathleen Turner, The Kominsky Method’ın üçüncü sezonuna Sandy’nin eski karısı Roz rolüyle ana kadroda dahil oldu. Diziye Romancing the Stone, Jewel of the Nile ve The War of the Roses filmlerinde birlikte rol aldığı Michael Douglas’ın ısrarıyla katılan Turner, oyunculuğunun yanı sıra etkileyici ses tonuyla da ünlü. Netflix kendisiyle minik bir söyleşi yapmış: Kariyerinizdeki en heyecan verici deneyim hangisiydi?  Broadway’de Who is Afraid of Virgina Woolf’ta oynamak. Sinema ve televizyon mu, tiyatro mu?  Bence tiyatro çünkü izleyiciyle birlikte olmayı, bir macerayı paylaşma hissini seviyorum. Hep hayal ettiğiniz ama oynama fırsatını bulamadığınız bir rol var mı?  Kariyerimin en zevkli yanlarından biri, bir sonraki projenin ne olacağının hiç belli olmaması. İdeal bir tatil gününüzü tarif eder misiniz? Elimizde mimozalar (şampanya ve portakal suyu), arkadaşlarla birlikte güneşli bir günde okyanus kıyısındayız. En son hangi diziyi bitirdiniz?  Prens Philip’in ölümünden sonra The Crown’ı tekrar izledim ve yine çok beğendim. Hayran olduğunuz biri var mı?  Çok var: Norman Lear, Michelle Obama, Eleanor Roosevelt.