28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 15.10.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:17

Dinozor sevgisi bitmez 

Çocukların dinozorlara meraklı olmaları zekalarını geliştiren sağlıklı bir ilgi ve bu konuda yapılmış iyi diziler de mevcut
Dinozor sevgisi bitmez 
Yapılan bir araştırmaya göre dinozorlara ilgi duyan çocuklar daha zeki olabiliyorlarmış. Bilim insanları bazı çocukların dinozorlara gösterdiği bu yoğun ilgiyi gelişmiş bir ‘kavramsal ilgi’ olarak adlandırıyorlar. Dinozorlar çevrelerinde olan bir hayvan değil, canlısını görme ihtimalleri de yok ama onlar bu soyu çoktan tükenmiş varlıklar hakkında her şeyi öğrenmek istiyorlar ve hatta bu konuda araştırma da yapabiliyorlar. Bu ilgi sadece merak ettikleri bir konu hakkında daha çok bilgi edinmelerine değil, bilginin peşinden koşmalarına, kararlı olmalarına ve dikkatlerini daha iyi toplamalarına da fayda sağlamakta. Bu nedenle onların bu meraklarına iyi gelecek ilgi çekici yapımlar arasında bulunan bazı dizileri sıraladık...

Giganotosaurus, 4+

Türkiye’de de bilinen çocuk kitapları serisinden uyarlanan Giganotosaurus da milyonlarca yıl önce henüz dünya üzerinde insanoğlu yokken, çocuk dinozorlardan oluşan bir grup arkadaşın maceraları anlatılıyor. Grubun her bir üyesinin farklı karakterdeki çocukları simgeleyen kendilerine ait mizaçları, zaafları ve becerileri var. Grubun dışında olan ama o çevrenin en büyük dinozoru ise Giganotosaurus’tur. Küçük dinozor ekibinin maceraları bir şekilde hep ona bağlanır. (Netflix)

Dino Dana, 5+

Prime Video’nun Kanada yapımı orijinal çocuk dizilerinden biri. Dana, ablası ve anne-babasıyla birlikte mutlu mesut yaşayan; dinozorlara, araştırma yapmaya ve öğrenmeye son derece meraklı 9 yaşında bir kız. Dinozorlarla o kadar takıntılı bir şekilde ilglenmekte ki günlük hayatının içinde de gittiği her yerde onları görmekte. Hatta hayal gücüyle yarattığı bu çeşitli türlerdeki dinozorlar sayesinde kendi çevresindeki bazı sorunlara da çözüm bulmakta. (Prime Video)

Jurassic World: Kretase Kampı / Jurassic World Camp Cretaceous,  9+

Genç çocuklar için yapılmış bu animasyon diziyle ünlü Jurassic Park teması devam ettiriliyor. “Genç çocuk” ifadesini boşuna kullanmadık. Yeni açılan bir Jurassic World kampının ‘kapana kısılan’ ilk konukları farklı kişilik özelliklerinde olan ve farklı sosyal konumlardan gelen 13-14 yaşlarındaki altı çocuk. Her ne kadar Netflix diziye 7+ sınıflandırma vermiş olsa da bazı sahneleri sinema filmlerindeki kadar gerilimli olabiliyor. Ailecek takip edilebilecek heyecanlı bir dizi. (Netflix)

Dinotrux, 7+

Aynı adlı çocuk kitaplarından uyarlanan animasyon dizide Transformers ile dinozor filmlerinden bir karışım oluşturulmuş. Yarı dinozor yarı inşaat araçları olan T-Trux’lar dünyaya benzeyen başka bir gezegende yaşanan bir dostluk hikayesi anlatıyor. Dinozor türlerinden yola çıkılarak oluşturulmuş pek çok renkli karakter barındırıyor. Arkadaşlık ve iyi geçinmek temalarına vurgu yapan, bolca aksiyon sahnesi içeren heyecanlı maceralar anlatılmakta. (Netflix)