25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.01.2021 14:49 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:14

Discovery-BluTV satış açıklamasında yer almayan ayrıntı

Discovery-BluTV satış açıklamasında yer almayan ayrıntı
Dünyaca ünlü medya şirketi Discovery Inc., yerli sermaye Doğan TV tarafından kurulan Blu TV’nin yüzde 35’ini satın aldığı açıklandı. Oksijen’in edindiği bilgiye göre Discovery’nin, Blu TV’deki payını yüzde 85’e çıkarma opsiyonu bulunuyor. Discovery, Türkiye’nin önde gelen video platformu BluTV'nin  yüzde 35 hissedarı oldu. Stratejik ortaklık, BluTV platformunda Discovery içeriklerinin yayınlanmasını da kapsıyor. Oksijen’in edindiği bilgiye göre, Discovery’nin yüzde 50 ek hisse daha satın alarak payını yüzde 85’e çıkarma opsiyonu var. Dünya çapında Türkçe ve Arapça konuşan tüm izleyicilere hizmet veren BluTV, 2016'daki lansmanından bu yana, orijinal içeriklere ve teknolojiye odaklanması ve 10 bin saatten fazla yerli yabancı içeriğiyle güçlü büyüme sağladı. BluTV 2015 yılında Doğan Holding çatısı altında kuruldu. 2018'de Doğan Medya Grubu’nun Demirören'lere satışı sonrası, Blu TV’nin yönetim ve hisseleri Aydın Doğan’ın büyük torunu Aydın Doğan Yalçındağ’a geçti.

Eurosport Premium BluTV'de

Bu stratejik ortaklıkla Türk izleyiciler, Discovery’nin ikonik global ve yerel markalarından tüm içerikleri ve Eurosport’un premium spor yayınlarını BluTV’de izleyebilecek. Gelecek yıllarda BluTV’ye daha fazla yatırım yapma olanağı sağlayacak bu ortaklık, Discovery’nin 83 milyon nüfusa sahip Türkiye pazarına girişini hızlandıracak. Türkiye’de her geçen gün artan 4 milyondan fazla SVOD abone tabanında, BluTV’nin güçlenmesini sağlayacak. Discovery, ayrıca BluTV’nin popüler Türkçe içeriklerini uluslararası dijital yayın platformu discovery+ için Türkiye dışında kullanabilecek.
BluTV CEO'su Aydın Doğan Yalçındağ
BluTV CEO'su Aydın Doğan Yalçındağ

Yalçındağ: Büyümede ilk adım

BluTV’nin Kurucusu ve CEO’su Aydın Doğan Yalçındağ, “Dünyanın önde gelen medya ve eğlence şirketlerinden biri olan yeni stratejik ortağımız Discovery ile iş birliği yapmaktan heyecan duyuyoruz. BluTV, orijinal içerik üretimini özenle seçilmiş yerli ve yabancı içerik portföyü ile birleştirerek, son beş yılda milyonlarca kullanıcıya ulaşmış ve Türkiye SVOD pazarının büyümesine öncülük etmiştir. Vizyon ve stratejimizi paylaşan ve BluTV'yi büyüme yolunda bir sonraki aşamaya taşıyacak yeni bir ortağa sahip olduğumuz için mutluyuz.” dedi.