18 Nisan 2024, Perşembe
Haber Giriş: 13.08.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:16

Doğru mesajlı aksiyon

Sadece büyükler değil çocuklar da aksiyon filmi izlemeyi sever, mühim olan filmi seçerken dikkat etmek 
Doğru mesajlı aksiyon
Aksiyon sineması çocukların her zaman ilgisini çeken bir tür. Çünkü günümüzün internet içinde büyüyen çocukları için hız ve ritim, izledikleri filmlerde de önem kazanabiliyor. Ama fazla şiddet ve korku sahneleri içerebildikleri için de dikkatli seçilmeleri gerek. Belli pozitif mesajlarının olması, çocukların örnek alabilecekleri karakterlerin hikayelerini anlatması, fantastik filmler olsalar bile gerçek hayata dair söyleyeceği bir şeyler olması önemli. İşte son zamanlarda dijital platformlara gelen ve bu tanıma uyan bazı aksiyon filmleri...
Shazam
Shazam
Shazam! / Güç,  13+ 14 yaşındaki yetim çocuk Billy koruyucu ailelerinden kaçıp kaçıp gerçek annesini aramaktadır. Ancak bir gün gizemli bir yaşlı adam ona süper güçler verir ve dünyayı günahları temsil eden canavarlardan koruması görevi için onu seçtiğini söyler. Ancak süper güçleri olan başka bir tehlikeli adam daha onun peşindedir. Sorumluluk almak, aile olmak ve değer verdiklerini korumak mesajlarıyla öne çıkan, süper kahramanlı bir aksiyon komedisi. (Netflix ve BluTV) Bumblebee, 12+ Bumblebee aslında şimdiye dek yapılmış bütün Transformers filmlerinin öncesini anlatıyor. Basit bir hikayesi var ama içinde en çok pozitif mesaj barındıran Transformers filmi. Babasını kaybettiğinden beri bir türlü kendisini düzeltemeyen 18 yaşındaki Charlie adlı genç kız hem okulda kendisine ezik muamelesi yapanlardan, hem babasızlıktan, hem de kendisiyle istediği gibi ilgilenemeyen annesinden şikayetçidir. Karşısına çıkan bu sarı araba ona kendine güvenini tamir etmeyi ve güçlü olmayı öğretecektir. (BluTV)
Alfa Kurt
Alfa Kurt
Alfa Kurt / Alpha, 10+ 20 bin yıl öncesinin Avrupa’sı... Bozulmamış bir doğa, medeniyetin henüz uğramadığı toprakların uçsuz bucaksızlığında, henüz ilkel çağın insanları kabileler halinde yaşamaktadır. Bir kabile şefinin ergen yaşlarındaki oğlu Keda, ilk kez evinden uzakta savaşçılarla birlikte ava katılır. Büyük av sırasında geçirdiği bir kaza, babasının ve diğer erkeklerin onu öldü zannetmesine neden olur. Keda çok uzun ve zorlu bir yolculukla yaralı olarak eve geri dönmeye çalışacaktır. Heyecanlı ve cesaret verici bir büyüme hikayesi. (Netflix) Bay Link: Kayıp Efsane / Missing Link, 9+ İşini bilir bir avcı, kaşif, araştırmacı ve maceraperest Lionel yine de yeterince takdir edilmediğini düşünmektedir. Tam bu noktada yepyeni bir fırsat onu bulur. Aldığı bir mektup onu değişik yapıdaki bir ‘koca ayak’ olan Bay Link ile tanıştırır. Sonra da onunla birlikte Link’in akrabalarını bulmak için Himalayalar’a doğru maceralı bir yolculuğa çıkarlar. Aksiyon dozu hayli yüksek, heyecanlı ve akıcı bir animasyon. Bazı sahneler yaşı daha küçük çocuklara biraz ‘şiddetli’ gelebilir. Ailece keyifle izlenir. (Prime Video)