28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 02.04.2021 06:00 | Son Güncelleme: 17.09.2022 03:11

Doğu’nun zorlu ve komik hayatı BluTV’de

Doğu Demirkol’un yeni dizisi pes etmeden komedyen olmaya çalışan bir genci anlatıyor. Buraya kadar gerçek hayatla uyumlu. Farkı şurada: Doğu’daki karakter dışlanan, yadırganan, ilişkilerinde başarısız birisi
Doğu’nun zorlu ve komik hayatı BluTV’de
Burak Kuru

[email protected] Doğu Demirkol kariyerinde önemli bir dönemeçte. Yazdığı senaryonun başrolünü üstlendi, eş yönetmen olarak da kamera arkasına geçti. “Doğu” dizisi bu hafta BluTV’de yayına girdi. Dizinin senaryosundan lafı açıp karakterlerden çıktık, Nuri Bilge Ceylan’a uzandık, meşhur iskender endeksiyle de final yaptık. Karşınızda oyuncu, senarist, yönetmen Doğu Demirkol. Dizideki Doğu’nun derdi ne?  Gerçek hayattaki gibi komedyen olmaya çalışan bir gencimiz. Okulunu kasten uzatan, toplum tarafından dayatılmış standart hayat örgüsüyle örtüşmeyen hayalleri olan her gencin başına gelen zorluklarla mücadele etmeye çalışan, çoğu zaman güçsüz düşen, bitap düşen ama pes etmeyen bir karakter. Bu dizide yazıyorsunuz, oynuyorsunuz, yönetiyorsunuz. Bu bir ilk. Nasıl bir deneyim oldu?  Murat Özsoy’la beraber yazıp Emrah Aguş’la beraber yönetiyoruz. O bakımdan kafam rahat. Yazma ve yazdığını sahne sırasında güncelleme işini daha önceki dizide deneyimlemiştim. Yönetme konusunda da zaten hep fikirlerim vardı. Yazarken gözümde seyredileceği formunu canlandırdığım için oyunlar, kamera hareketleri ve kurgu da ilk andan itibaren hemen hemen belli. Emrah ve Murat’la komediyi aradığımız yer de aynı olduğundan işler ekstra huzurlu şükür… Ahlat Ağacı’ndaki yönetmeniniz Nuri Bilge Ceylan’dan esintiler görür müyüz dizide?  Kendisinden öğrendiğim çok şey vardır elbette ama kasten “Nuri Bilge Ceylan olsa şöyle yapardı” diye değiştirdiğimiz bir sahne olmadı. Hayatta bir şeylerin peşinden giderken, etrafını da bu uğurda seferber etmeye çalışıyor Doğu. Nereye varacak?  Kimseyi amacına seferber edememekle kalmayıp aynı zamanda herkes tarafından dışlanan, yadırganan ve hatta hor görülen, deli deli işlere girişmekle itham edilen bir karakter aslında Doğu. İlişkilerinde de başarısız. İstediğini elde etmenin yakınından bile geçmiyor.

Bu serüvende anne çok önemli

Aile bir aradayken, bir başka ilgi gören dizi “Bir Başkadır”dakine benzer ülkenin dönüşümüyle hesaplaşma tadı aldım. Ve merak uyandırdı bende. Bu yolda bir hikâye olacak mı dizinin devamında? Anne hikâyesi nereye evrilecek? Böyle bir amaç var mı dizide? Dizide gerçek hayattakine benzer bir aile öyküsü var. Ülkenin en iyi hukuk fakültelerinden birinden mezun olduktan sonra başını kapatma kararı aldığı için adliyeye giremeyen ve işini yapamayan bir kadın, anne karakteri. Bir hesaplaşma, herhangi bir siyasi gönderme veya intikam çabası gibi değil ama Doğu’nun serüvenindeki payı açısından anneyi tanımak önemli.

Çevreye verdiği rahatsızlıktan dolayı üzgünüz

Doğu, dizideki haliyle biraz çevresine rahatsızlık verici bir karakter. Böyle karakterlere günlük hayatınızda ilişkiniz nasıl?  Dizideki Doğu’nun çevreye verdiği rahatsızlıktan dolayı özür dileriz ama maalesef tadilat sürecinde. Aslında uyumlu bir insan ama dünya biraz üstüne geliyor çocuğun… İki seçeneğim var. Ya dizinizi izlemek için BluTV üyesi olmak ya da iskender yemek. Hangisi?  BluTV kampanyalı bir fiyatta (ayda 9.90 TL) galiba an itibariyle. O paraya iskender olmaz.