29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 16.07.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:16

Dünyayı nasıl kiralayabiliriz?

Netflix yapımı The World’s Most Amazing Vacation Rentals dünyanın farklı bölgelerindeki sıra dışı kiralık tatil mülklerini seyirciyle buluşturuyor
Dünyayı nasıl kiralayabiliriz?
Kerem Fındık
The World’s Most Amazing Vacation Rentals, seyirciyi dünyanın çeşitli noktalarındaki tatil amaçlı kiralanabilecek mülklerine götürüyor. Hemen not edelim: Bu mülkler arasında hiçbir otel bulunmuyor. Dolayısıyla, bu yapımda Covid-19 döneminde otellere alternatif tatil arayanları ilginç bir deneyim beklediğini söyleyebiliriz. Netflix’te yayımlanan ve sekiz bölümden oluşan  The World’s Most Amazing Vacation Rentals, ortalama 30-35 dakika sürüyor. Programdaki ifadeye göre, “dünyayı nasıl kiralayabileceğimiz” konusunda bize rehberlik ediliyor. Bunun için ise New York’ta lüks mülk alıp satan emlakçı Luis Ortiz, 50’den fazlaya ülkeye giden ve altı dil bilen seyyah Joanna Franco ve kendin yap ürünleri (DIY) tasarımcısı Megan Batoon’un tecrübeleri bize yol gösteriyor. Üçlüden Luis lüks mülkleri anlatırken, Joanna Franco da bütçe dostu yerleri paylaşıyor. Megan Batoon ise seyahat edilen noktaları tasarımcı gözüyle ele alıyor. Ayrıca her bölümün sonunda üçlü, gittikleri yerleri değerlendiriyor ve en beğendikleri mülkü seçiyor.

Her zevke hitap eden kiralık mülkler

The World’s Most Amazing Vacation Rentals’ın bölüm başlıkları da ilginç. Örneğin, Özel Adalar bölümünde Bahamalar’daki Cuvèe Kraliyet Adası’na gidiyoruz. Geceliği 15 bin dolardan başlayan bu adada beş bungalov var ve bungalovlardan çıkar çıkmaz hemen denize girilebiliyor. Bu ada ile ilgili bir not da şöyle: Kristof Kolomb’un Amerika kıtasını bu adadan bulmaya başladığı düşünülüyor. Bununla birlikte, son yılların yükselen eğilimi olan gastro turizm de yapımda unutulmamış ve Japonya, Meksika ve ABD’den üç örneğe yer veriliyor. Yapımda dikkat çeken diğer bir bölüm de, Yüzen Evler ve fiyatı 5,5 milyon dolar olan prototip aşamasındaki su üstünde montajı yapılıp istenilen yere götürülüle bilen Arkup isimli bir ev. Geceliği 2 bin dolardan başlayan bu yüzen evin ‘geleceğin evi’ olarak gösterildiğini de not edeyim. The World’s Most Amazing Vacation Rentals dünyanın farklı noktalarında -otel dışında- tatil yapmak isteyenlere rehberlik etmeyi hedefliyor. Öte yandan, evinde yenilik yapmayı düşünenenler ve iç mimarlar da bu programdan malzeme ile tasarım fikirleri edinebilir. Fiyatların geceliği 20 dolardan başlayıp 15 bin dolara ulaşmakla birlikte, bu noktalarda tatil planlıyorsanız, fiyatları tekrar kontrol etmenizde fayda var.

Paris’te lüks emlak

The Parisian Agency: Exclusive Properties, Parisli bir lüks emlak komisyoncusu Kretz ailesinin maceralarını anlatıyor. Netflix’te yayına giren ve 40-60 dakikalık beş bölümle seyircinin karşısına çıkan yapımda, aynı zamanda ailenin özel hayatından da kesitler görüyoruz. Ailenin emlakçı olmasının hikâyesi ise anne Sandrine’in 25 yıllık öğretmenlik hayatına dayanıyor. Zira o dönemde velilerin birçoğu Sandrine’e kiralık ev veya daire soruyor. Sandrine bunun üzerine eşi Oliviere ile fikrini paylaşıyor ve ikili emlak komisyoncusu oluyor.