25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.05.2021 06:00 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:15

Efsaneye farklı bakış

İlahi At Kuyruğu efsanevi futbolcu Roberto Baggio’nun başarılarından çok duygu dünyasına odaklanıyor
Efsaneye farklı bakış
Mithat Koray
İtalyan futbolunun en ikonik isimlerinden biri Roberto Baggio. Netflix’te izleyiciyle buluşan Baggio: İlahi At Kuyruğu, efsanenin 22 yıllık parlak kariyerine farklı pencereden bakan bir yapım.

Hocalarıyla çatışmalar

Yönetmen Letizia Lamartire, 91 dakikalık filmde Baggio’nun futbol yaşantısındaki görkemli başarılarından ziyade İtalyan yıldızın, karşısına çıkan zorluklarla mücadelesine, hayal kırıklıklarına, duygu dünyasına yoğunlaşmış. Kendine has saç stiliyle de tanınan bu özel futbolcunun Fiorentina, Juventus, Milan, Inter gibi büyük kulüplerde sergilediği çarpıcı performanslara pek rastlamıyoruz biyografide. Ancak Baggio’nun ilk büyük sakatlığı sonrası ayağa kalkmasını, babasına verdiği Brezilya’yı yenerek İtalya’ya Dünya Kupası şampiyonluğu kazandırma sözünü tutup tutamadığını ve Brescia’da yeniden doğuşunu detaylarıyla seyrediyoruz. Ayrıca Roberto Baggio’nun babası ile olan inişli çıkışlı ilişkisi ve Eagles plağı ararken tesadüfen tanıştığı Budizmle kurduğu güçlü bağ, Baggio: İlahi At Kuyruğu’nun akışında önemli yer tutuyor. İtalyan yıldızın, teknik direktörler Arrigo Sacchi ve Giovanni Trapattoni ile yaşadığı çatışmalar hikayede heyecanın dozunu artırıyor.

Riskli ve cesur senaryo

Filmde Roberto Baggio’yu oynayan Andrea Arcangeli, hayli başarılı bir performans sergiliyor. Biyografide, İtalyan yıldızın kariyerine ait önemli satır başları aktarılırken arşiv görüntülerinden ziyade canlandırma yöntemi tercih edilmiş. Bunlardan bir kısmı hedefi tuttursa da bazıları beklenen efekti yaratamamış. Letizia Lamartire’in bu filmi üzerine kuşkusuz çok yorum yapılacak. Sporseverlere önerim, klişe kahraman öyküsü anlatmak yerine riskli ve cesur bir senaryo üzerine kurulan Roberto Baggio’ya ait bu biyografiyi mutlaka izlemeleri yönünde.