19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 17.09.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:17

Eğitim şart!

Sex Education’ın bugüne kadarki en açık saçık ve heyecan verici sezonu
Eğitim şart!
Sex Education üçüncü sezonuyla geldi. Üstelik tam da beklediğimiz gibi açık saçık, dürüst ve heyecan verici. İlk sezonu 2019’da Netflix’te yayınlanan İngiliz dizisi, cinsellik konusundaki yenilikçi ve kucaklayıcı yaklaşımıyla ekranda çok özel bir yere sahip. Cinsellik, hakkında konuşulması kolay bir konu değil. Bunu hem seksi hem eğlenceli hem de ilginç kılmak ise daha da zor. İşte Sex Education tüm bunları gerçekçi ve dürüst kalarak başarabiliyor.

Yalnız gençlere değil

Moordale Lisesi’ndeki öğrencilerin cinselliği, ilişkileri ve kendilerini keşfetmesini anlatan dizide, olaylar Otis (Asa Butterfield) adında içine kapanık bir lise öğrencisinin çevresinde geçiyor. Otis’in annesi Jean (Gillian Anderson) ise seks terapisti. Otis, annesinin bilgilerinin işe yaradığını fark ediyor ve okulun asi kızı Maeve (Emma Mackey) ile birlikte öğrencilerin cinsellikle ilgili dertlerini paylaşabilecekleri gizli bir danışmanlık ofisi kuruyorlar. Maeve işlerin finansal tarafıyla ilgilenirken, Otis arkadaşlarına öğütler veriyor. Hikayenin ana hatları böyle olmakla birlikte, her şey bundan ibaret değil. Dizi yalnızca genç yetişkinlere yönelik değil üstelik. Hatta kimi zaman izlerken insan bu dizinin temelinde lise öğrencilerinin etrafında döndüğünü unutuyor, yetişkinleri izlediğini sanıyor. Diziyi yalnızca içinde seks geçtiği için izlemek isteyenlere gelince, evet seks dizide kesinlikle bol miktarda var. Mastürbasyon, fetişler, açık saçık konuşmalar, türlü deneyimler... Aklınıza ne gelirse. Sex Education bunları göstermekten utanmayan bir dizi. Ama yeni bir deneyim yaşarken insanın kendini ne denli acemi ve tedirgin hissedebileceğine değinerek de anlatıyor her şeyi. Genç insanların hayatta yönlerini nasıl çizdiklerini gösteren dizi hangi ırk, cinsiyet, sosyo- ekonomik statü, cinsel yönelimden ya da yaştan olursanız olun, herkesi yakalayabilecek unsurlara sahip. Platonik aşklara da en az romantik ve cinsel ilişkilere olduğu kadar özenle yaklaşıyor. Eşcinsellik, farklı ırkların ilişki kurmasına yer vermesi, ötekileştirilmiş konuları bütünlüğü zedelemeden ve kalp kırmadan komedi çerçevesinde ifade etmesi ise dizinin en kuvvetli yanları. Üçüncü sezonda Otis ve Maeve’in yanı sıra diğer karakterlerin her birine ne olduğunu öğrenebileceğiz. Otis popüler kız Ruby ile çıkıyor. Otis’in en yakın arkadaşı Eric (Ncuti Gatwa) eskiden ona zorbalık yapan Adam (Connor Swindells) ile yeni ve karmaşık bir ilişki içinde. Aimee (Aimee Lou Wood) ise yaşadığı cinsel saldırının ardından bedenini kabul etmekle ilgili dertler yaşıyor. Girls’den hatırlayacağınız Jemima Kirke, gençleri doğru yola getirmeye kararlı yeni okul müdürü Hope Haddon rolünde. Dr. Jean Milburn ise bu sezon hamileliğinin yanı sıra Jakob (Mikael Persbrant) ile gerilimli ilişkisiyle uğraşıyor.

Adam’ın yolculuğu

Laurie Nunn’ın yaratıcısı olduğu dizi, herkesin bağ kurabileceği hikayeleri kahramanların geçmişleriyle de birleştirerek tatlılıkla aktarmayı başarıyor. Bunu yaparken de ne yüzeysel oluyor ne de seyirciyi bombardımana tutuyor. Karakter gelişimine ise önem veriyor. Örneğin ilk bölümde tam bir zorba olarak izlediğimiz Adam’ın bir gün Eric’e olan duygularını itiraf edeceğini kim tahmin edebilirdi? Adam’ın yolculuğu bu sezon izlemesi en keyifli hikayelerden biri olacak. Seks, ilişkiler ve genel olarak hayat akıl karıştırıcı. Üstelik bu dertler ve özgüven sorunları insan olgunlaştıkça da sona ermiyor. Sex Education doğru insanlarla birlikte olunduğu, taraflar birbirini anladığında bu karışıklığın nasıl daha iyi idare edilip büyüleyici deneyimlere yol açabileceğini anlatıyor. Yeni sezon yine güldürecek, ağlatacak ve sekiz bölümün sonunda “keşke bitmeseydi” dedirtecek.