23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.10.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:17

Fikir veren eğlence

Puhutv bu sezon ilk kez yabancı dizi kataloğu oluşturmanın yanı sıra yeme-içmeden ‘iyi yaşam’a uzanan alanlarda orijinal içerikler de üretiyor. İçerik Müdürü Eda Göklü dinledik
Fikir veren eğlence

"Orijinal içeriklerimizin çıkış noktası, yeni medya ile çok alakalı. Yeni medyanın en etkileyici ve kalıcı öngörülen trendi online beceri kazanma araçları olunca, Puhutv’de hem eğlenceli hem de fikir verici içerikler yaratmak istedik.”

Hayat Atölyesi Sushi

“Geçen sene bu fikirle yarattığımız ve hayata geçirdiğimiz ilk orijinal içerik. Suşi uzmanı olmadığınızda öğrenmesi ve uygulaması zor kabul edilen bir yemek, bir kültür. İzleyiciyi hem İstanbul’da yolculuğa davet ettik hem de işin püf noktalarını öğrenirseniz evde suşi yapmanın imkansız olmadığını gösterdik.”

Hayat Atölyesi Pizza

“Bir sonraki seri olmayı hak ediyordu çünkü çoğumuz pandemi günlerinde iyi kötü bir pizza deneyimi yaşamıştık. “İyi pizza nasıl olur?” sorusunun peşinde beş bölümlük bir seri yarattık. Üstelik arzu eden, programa konuk olan usta şefler eşliğinde pizza yapmayı da öğrenebilir!”

30 Günde Formda Kal

“Milli cimnastikçi ve egzersiz uzmanı Ebru Karaduman ile yarattığımız, özünde sağlıklı yaşam arzusu olan bir program. Bu 30 günlük macerada spor trendleri ile sağlıklı yaşama dair püf noktalarını birleştiren videolar hazırladık. Çekimlerini doğanın ortasında, Şile’de bulunan Darlık Barajı Gölü çevresinde gerçekleştirdik. Şu anda 30 bölümün 30’u da yayında. Kuş sesleri eşliğinde, muhteşem bir manzaraya karşı egzersiz…”

Hayat Atölyesi Leica ile O Anlar

“Hayatını fotoğrafçılığa adamış ilham verici isimleri konuk ettiğimiz bir seri oldu. Yönetmen-yazar Mu Tunç, fotoğraf sanatçısı Bennu Gerede gibi isimler bu sefer kamera önüne geçtiler, fotoğrafçılık yolculuklarını paylaştılar..”

Mutluluk Laboratuvarı

“İyi yaşam ve Türkçede de artık yaygın kullanımıyla ‘wellness’ kavramına dokunmadan olmazdı. Her gün birbirimize “Nasılsın?” diye soruyoruz. Peki “Mutlu musun?” diye sorulsa ne cevap verirdik? İşte fikrinin özünde bu soru yatıyor. Kendini keşfetme, doğayla bütünleşme ve bilgiyi, mutluluğu paylaşma üzerine umut verici bu hikayenin fonu olarak Kapadokya’yı belirledik. Beş bölümlük yolculuğun rehberi ise ödüllü bir oyuncu, aynı zamanda yoga ve acro yoga eğitmenliği yapan Zeynep Tokuş Yılmaztürk oldu.”