16 Nisan 2024, Salı
Haber Giriş: 17.12.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:18

“Hayatta her zaman temiz kalmaya özen gösterdim”

Gazeteci ve belgeselci Gökmen Ulu’nun kaleme aldığı Müjdat Gezen - Bir Kar Tanesinin Çığa Dönüşümü, bizi roman tadında kaleme alınan bir yaşam öyküsüyle tanıştırıyor
“Hayatta her zaman temiz kalmaya özen gösterdim”
Müjdat Gezen - Bir Kar Tanesinin Çığa DönüşümüKitabınızda ailenizi heyecanla, detaylı bir şekilde anlatıyorsunuz, sanatçı bir aileden geldiğinizi öğreniyoruz henüz ilk sayfalarda. En büyük ilham kaynaklarınız kimlerdi ailenizde?  Peki İstanbul, Fatih’te doğmak, büyümek?  Oyuncakçılık, okulda rol aldığınız piyesler, kahvede çıraklık, kazı kazancılık... Çocukluğunuza çok iş sığdırmışsınız. 

“Sokağa adım attığınız anda politika başlıyor”

Hem saygı duyulan bir sanatçı hem de görüşleri önemsenen bir yazar ve fikir insanısınız. İki şapkayı birbirinden ayrı tutmak mümkün mü?   MSM ülkemizin çok önemli sanatçılarını yetiştiren bir kültür adacığı, yıldız fabrikası, yetenek merkezi konumunda. Sizin için ne anlama geliyor MSM? 

Tek şey söyleyeceğim, MSM benim oksijenim! 

Peki MSM’nin kundaklandığı gün? Kitapta sivil toplum kuruluşlarından insanların, sanatçıların, öğrencilerin, farklı takımlara gönül vermiş taraftarların ülkenin dört bir yanından ateşe verilen MSM’ye koşmasını anlatıyorsunuz.  MSM’de uzun yıllardır öğrenciler yetiştiriyorsunuz, yeni nesil oyuncularda ne ölçüde otosansür gözlemliyorsunuz?   Sevgi teması çok işleniyor kitapta; ülkeye, sevgiliye, arkadaşa, yoldaşa... Dahası dostlarınızın mesajları, görüşleri, hatıraları da var kitapta.

Gökmen Ulu: “Müjdat Gezen’le tanışmasaydım yine yoldaşı olurdum”

Müjdat Gezen ile yollarınız nasıl kesişti? Sizce bir kar tanesi çığa nasıl dönüştü? Küçük bir mahallenin zeki ve yetenekli çocuğu nasıl oldu da ünü tüm ülkeye yayılan bir sanatçı, saygı gören bir fikir insanı oldu?   
  • Müjdat Gezen - Bir Kar Tanesinin Çığa Dönüşümü / Gökmen Ulu / Sözcü Kitabevi / Biyografi / 352 Sayfa