25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.04.2021 09:52 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:15

Hırsın parçaladığı bir aile

Başrollerini Jude Law ve Carrie Coon’un paylaştığı ve beIN Connect’te izlenebilen The Nest’te genç çiftin hayatı, yeni eve taşınmalarıyla beraber değişir. Ama problem lanet değil, ihtirastır
Hırsın parçaladığı bir aile
Defne Akman
[email protected] The Nest, mutlu bir ailenin kırsalda gıcırdayan merdivenleri, gizli geçitleri olan gösterişli bir malikaneye taşınması; derken kulak tırmalayan bir piyano müziği eşliğinde evde bir uğursuzluk olduğunu fark etmeleriyle tıpkı klasik bir korku filmi gibi başlıyor. Ancak bu sefer sorun evin lanetli olması değil, ailenin bitmek tükenmek bilmeyen hırsı.

İlişkiler un ufak

Film, finansal vurgunculuğun revaçta olduğu 1980’lerde geçiyor. O’Hara ailesi New York’taki yaşamlarını geride bırakıp, Rory’nin (Jude Law) doğduğu İngiltere’ye taşınıyorlar. Rory’nin Amerikalı karısı Allison (Carrie Coon) son 10 yılda dört kere taşındıkları için pek istekli değil. Ancak Rory bunun kaçırmamaları gereken bir finansal fırsat olduğu konusunda kararlı. Geçmişte kısıtlı imkanlarla yetiştiği için ancak abartılı bir hayat yaşarsa mutlu olabileceğini düşünüyor. Yeteri kadar varlıkları olmasına rağmen ailesine hep daha fazlasını vermek istiyor. Neticede Surrey’de fazlasıyla büyük ve şatafatlı bir malikaneye taşınıyorlar. At terbiyeciliği yapan karısının atı ABD’den getiriliyor. Rory tam bir lord gibi takılıp, ABD’de edindiği deneyimlerle işyerinde harikalar yaratacağını düşünürken, işler planladığı gibi gitmemeye başlıyor. Çiftimiz evin finansal yükü altında ezilirken, ilişkileri de un ufak olmaya başlıyor.

Ağır ve sağlam ilerliyor

The Nest’in yönetmeni Martha Marcy May Marlene ile 2011’de Sundance’de en iyi yönetmen ödülünü almasının ardından yeni filmi merakla beklenen Sean Durkin. Kendisinin de filmdekine benzer bir taşınma hikayesi var. Kanada doğumlu yönetmen, ailesiyle birlikte Surrey’e yerleşip, çocukluğunun önemli bir kısmını burada geçirmesinin ardından yine ebeveyninin işi gereği 12 yaşında Manhattan’a taşınmış. The Nest her bir karakterin duygusal temeli atılarak, ağır ağır ilerleyen bir film. Jude Law, hırsına yenilip gücünün yetmeyeceği risklere atılan aile babası, Carrie Coon ise bir yandan kocasına güvenmek isteyen ancak gidişatın iyi olmadığını görecek kadar zeki bir kadın olarak derinlikli performanslarıyla bizleri dağılmakta olan ailelerini toparlamaya çalışan bir çift olduklarına inandırıyorlar.

Paranın gözü kör olsun dedirten filmler

Casino: Biri tetikçi, diğeri kumarhane yöneticisi iki yakın arkadaşın açgözlülük, ihanet, para ve güç etrafında dönen ezeli rekabeti. (Netflix)
The Pursuit of Happiness
The Pursuit of Happiness
The Pursuit of Happiness: Başarısızlıkları yüzünden karısının onu terk etmesinin ardından Chris, bir aracılık firmasına girerek, oğlunun velayetini alır ve hayatı başka bir yöne doğru evrilir. (Netflix) Muhteşem Gatsby: Genç borsacı Nick Carraway, kendisini milyoner komşusu Jay Gatsby’nin şaşaalı hayatının ortasında bulur. (BluTV)
The Wolf of Wall Street
The Wolf of Wall Street
The Wolf of Wall Street: Gerçek bir yaşam hikayesinden uyarlanan film, genç borsacı Jordan Belfort’un yükselişi ve düşüşünü konu alıyor. (BluTV)