19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 12.02.2021 06:00 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:14

İnsanı aşka getiren filmler

İnsanı aşka getiren filmler
Mehmet Dinler
Henüz 14 Şubat havasına girememiş olanlar varsa, bu listeye bir baksın. Okuyan herkes kalp fırlayan gözlerle ekran başına geçecek. The Notebook II. Dünya Savaşı zamanında geçen aşk filmleri hep özeldir. 2004 yapımı film bunların en özellerinden biri kesinlikle. Allie (Rachel McAdams) ve Noah’nın (Ryan Gosling) aşkında her şeyden bir tutam var: Romantizm, tutku, heyecan, aileler arası sınıf farkı. (Netflix) Pride And Prejudice Başarılı romanların sinemaya uyarlamaları genelde o kadar sevilmez. Keira Knightley’nin başrolünde olduğu 2005 yapımı film bunun en büyük istisnalarından biri. 18’inci yüzyılda, kızlarının iyi evlilikler yapması için uğraşan bir annenin yaptıkları onları beklemedikleri hikayelerin içine sokuyor. (Netflix)
Silver Linings Playbook
Silver Linings Playbook
Silver Linings Playbook Her aşk hikayesinde biraz çılgınlık, hatta delilik vardır. Jennifer Lawrence’a Oscar dahil her türlü ödülü kazandıran film; geçmişin travmalarıyla uğraşan, yakınlarının bile çekinerek konuştuğu iki insanın birbirlerinin umut ışığı olmasını konu alıyor. (Netflix) Before Sunrise Aşk iki kişi arasındaysa başka karaktere ne gerek var? Celine (Julie Delpy) ile Jesse’nin (Ethan Hawke) bir gece sürecek aşklarında yan karakterlere yer yok. Çünkü buna zaman da yok. Sokaklarda geçen bir gecede ikilinin yaşadıkları duygusal anlar ve hayata dair sohbetleri tam bir klasik. (BluTV)
Amelie
Amelie
Amelie Bir kere, Paris bir süs bebeği gibi önümüze sunuluyor. Üstelik sinema tarihinin en eğlenceli karakterlerinden Amelie’nin yaşantısıyla birlikte. İyi yazılmış kadın karakterler canımız. (Bein Connect) Ye Dua Et Sev Elizabeth Gilbert’in aynı isimli çok satan romanından uyarlanan film, kendini bulmak için ülke ülke gezen bir kadının kendini bulma hikayesi. Çok klasik noktaları kullanarak izleyiciye keyif alacağı bir anlatı sunuyor. Julia Roberts ve Javier Bardem’in sahneleri de bonus. (Netflix)
Pretty Woman
Pretty Woman
Pretty Woman Gösterişli ama “sahte” hayatından sıkılan zengin bir erkek hayatında farklı şeyler ister. Bu çok klasik erkeklik sancısı Pretty Woman’da o kadar eğlenceli anlatılıyor ki film tüm zamanların en kült romantik komedilerinden birine dönüşüyor. Julia Roberts ve Richard Gere’ın başrollerdeki uyumuyla birlikte bu sevgililik deneyimini izlemek çok keyifli. (Vodafone TV)
When a Man Loves a Woman
When a Man Loves a Woman
When A Man Loves A Woman  Sinemada, sorunlu ve serseri erkekleri daha iyi yapan prezantabl kadınlara alışkınız. 1994 yapımı filmde roller değişiyor. Bu sefer kadınımız alkolik. Meg Ryan ve Andy Garcia’nın başrollerdeki uyumuyla ön plana çıkan film, aşk filmleri tarihinin önemli eserleri arasında kendine yer buluyor. (Vodafone TV) Dirty Dancing  Patrick Swayze ve Jennifer Grey’in harika performansları, enfes dans sahneleri, Time Of My Life şarkısı... Her anında izleyiciye tutku hissettiren bir film. Afişinden başlayarak bir kült. (Netflix)
About Time
About Time
About Time Zamanı tekrar oynatma şansınız olsa daha iyi bir âşık mı olurdunuz? Zamanda yolculuk temalı filmler içinde aşka en güzel yaklaşanı. (Netflix)