29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 30.07.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:16

Kadın zirveyi Masumlar’a bırakıyor

İspanya’da neredeyse 2.4 milyon izleyiciye ulaşan Kadın final yaptı. Yerine gelen ve 1.8 milyon kişinin izlediği Masumlar Apartmanı üçüncü yurt dışı sınavına girdi
Kadın zirveyi Masumlar’a bırakıyor
Burak Sakar
Pandemi döneminde Türk dizilerinin fırtınalar estirdiği İspanya televizyonlarında tabiri caizse devrim yaratan Kadın, üç güne yayılan final bölümüyle veda etti. Bu yılın başında 2.4 milyon seyirciyi gören dizi, bayrağı Masumlar Apartmanı’na devrediyor. İlk bölümü geçen pazar, Kızım dizisinden hemen önce, Inocentes (Masum) adıyla yayınlanan Masumlar Apartmanı’nın diğer bölümlerinin hafta içi yayınlanması bekleniyor. Geçen temmuz ayında İspanya’nın en çok izlenen kanallarından Antena 3’te yayına başlayan Kadın, daha ilk bölümden fenomen haline gelmişti. Antena 3’ün en büyük rakibi, Berlusconi’nin sahibi olduğu, Mediaset iştiraki Telecinco önce filmler, ardından programlar, en son da yerli dizilerle rakip olmayı denedi. Ancak 2021’e geldiğimizde Kadın’ın izleyici sayısı zirveye çıkmış, bölüm başına ortalama 2 milyona ulaşmıştı.

Kadın’ın vedası

Kadın’daki başarıyı gören kanal, hız kaybetmeden Kızım dizisini de yayınlamaya başladı ve 2.9 milyon seyirciye ulaştı. Bu sonuçların yeni Türk dizilerine yol açacağı da belli olmuştu. Finaline beş bölüm kalan Kızım dizisi, bazen ikiye, bazen üçe bölünerek pazar akşamları yayınlanıyor. Kadın’ın final bölümü ise dörde bölünerek yayınlandı. Finalinin ilk kısmı 20 Temmuz’da yayınlanan ve 1.9 milyon seyirci çeken dizi; pazartesi, salı ve çarşamba günleri 20’şer dakikadan yayınlanarak veda etti. Bu finalle birlikte Kadın’ın yerini Masumlar Apartmanı alacak. Orta Doğu merkezli dijital platform Starzplay ve Şili televizyonunun ardından bu Masumlar Apartmanı’nın üçüncü büyük yurt dışı sınavı olacak. Kızım’dan önce yayınlanan ve 1.8 milyon seyirci tarafından izlenen dizi, Türkiye’de ikinci bölümünde yüzde 155 artış yaşamıştı. Şimdilik 1.8 milyon yeterli bir sayı olsa da şüphesiz ki kanal İspanya’da da bu artışı bekleyecek. Dizi bizdeki performansını İspanya’ya da taşıyabilirse önümüzdeki sezon Türk yapımları için hayli renkli geçecek.