28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 07.05.2021 06:00 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:15

Keşfedilmeyi bekleyen cevherler

Kapanma günlerinde Prime video
Keşfedilmeyi bekleyen cevherler
Dispatches From Elsewhere: Dört benzemez insanı bir araya getiren bir hikaye en baştan bir avantaj sağlar. Üstelik bunu yaparken ortaya çözülmesi gereken bir bulmaca da koyuyorsa değmeyin keyfimize. How I Met Your Mother’ın Marshall’ı Jason Segel, bu 10 bölümlük dizinin yapımcı koltuğunda. Başrolü de soundtrack’leri ile tanıdığımız Andre 3000, Mr. Robot’tan Eva Lindley ve Forrest Gump’ın annesi Sally Field ile paylaşıyor. Crisis in Six Scenes: Woody Allen, üstelik 1960’larda Amerika. Politikanın bugünlerde nasılsa 60 yıl önce de öyle olduğunu anlatan dizi altı kısa bölümden oluşuyor ve tadı damağınızda kalıyor. Woody Allen’a Miley Cyrus ve Elaine May’in eşlik ettiği dizide Allen’ın sinemasını sevenler için çok tanıdık ve keyif veren sohbetler olduğunu söyleyelim.
Patriot
Patriot
Patriot: Kişisel yaşamı ve ülkesinin güvenliği arasında kalan bir vatansever hikayesi daha. İki sezon 18 bölümden oluşan bu hikayede çılgın bir vatanseverin yani ABD’li istihbarat ajanı John’un “kötü” devletlerin dünya savaşı çıkarmasını engellemeye çalışmasını izliyoruz. Başroldeki Michael Dorman’a büyük bir usta, Kurtwood Smith eşlik ediyor. The Baker and the Beauty: Yeni nesil bir romantik komedi. Bu kez çirkinin yerini fırıncı alıyor. Hamur işinden uzak durmak istiyorsanız sizi oldukça zorlayacak kadar güzel sahneleri olan dizide fırıncı Amos ile zengin fotomodel Noa’nın eğlenceli hikayesini izliyoruz.Tekrar edelim; diyetteyseniz uzak durun. Burada 10’ar bölümlük iki sezonuyla orijinal İsrail yapımı var. Dizi geçen yıl ABD’ye uyarlandı, yeni sezonda da bizim ekranlarımızda olacak.
Little Fires Everywhere
Little Fires Everywhere
Little Fires Everywhere: Reese Witherspoon ve Kerry Washington’ı başrolde bir araya getiren bu sekiz bölümlük anne-kız hikayesi Celeste Ng’in aynı isimli romanından uyarlama. Evlerini kiraladıkları aileye olan etkileriyle bir ailenin çöküşünü hazırlayan anne kızın hikayesinin ardında uzun yıllar öncesine dayanan yürek yakıcı sırlar var. El presidente: Latin Amerika’da yaşanan birçok olayla Türkiye’de yaşananlar arasında bağlantı kurmak mümkün değil mi? Tanıdık gelebilecek bu hikayede küçük bir futbol kulübü başkanıyken kıta futbolunda etkin bir figür haline gelen Sergio Jadue’nun iktidar sarhoşu halleri ve kıta futbolunu yönlendiren mafya ile çatışması, sekiz bölümlük ilginç bir dizi sunuyor. İşin içine giren FBI ve büyük bir yolsuzluk dosyası da cabası. Tanıdık geldi mi? The Night Manager: Dr. House ve Marvel’in Loki’si bir araya gelirse ne olur? Tom Hiddleston ve Hugh Laurie gibi iki ustayı bir araya getiren altı bölümlük mini dizi ünlü bir romandan uyarlandı. Arap Baharı sırasında başlayan hikayenin devamı gece müdürü Jonathan Pane’in, silah kaçakçısı Richard Roper’ın peşine intikam için düşmesiyle çok heyecanlı bir hal alıyor. Elizabeth Debicki ve Olivia Colman gibi isimlerle iyice zenginleşen kadro bir de harika bir hikayede yer alınca tekrar tekrar seyredilecek bir yapım ortaya çıkmış. Arada Türkiye’ye de uğruyorlar. Mozart in the Jungle: Müziğe bu kez bir orkestranın içinden bakış atma imkanı veren bir başka Prime Video yapımı. Gael Garcia Bernal’in canlandırdığı çatlak orkestra şefi Rodrigo çatlak olduğu kadar büyük bir dehaya sahip. Bir de genç obua sanatçısı Hailey’nin yükselişinin adımlarını izlediğimiz dizi 10’ar bölümlük dört sezon boyunca izleyeni müziğe âşık ederken, insanlık halinin her durumuna da tanık ediyor.
Z: The Beginning of Everything
Z: The Beginning of Everything
Z: The Beginning of Everything: Zelda Sayre Fitzgerald’ın caz döneminin sembolü haline gelişinin hikayesi. 10 bölümlük ilk sezon boyunca bir yandan da müzik dünyasına bakış atma şansı veren yapımda ünlü oyuncular Christina Ricci ve tabii Scott Fitzgerald rolünde de David Hofflin yer alıyor. The Vineyard: Meksika’dan ve 19’uncu yüzyıldan gelen aşk ve şarap dolu, 10 bölümlük bir dönem dizisi. Sahip oldukları üzüm bağlarıyla şarapçılıkta ustalaşmış bir aile, her şeyini kaybedip iki çocuğuyla tek başına gümüş madenlerinde çalışmaya gelmiş bir genç adam. Bağların sahibi ailenin küçük kızıyla genç adamın yollarının kesişmesi uzun sürmeyecek. Aile içi hesaplaşmalar, entrikalar ve tabii aşk, güzel kostümler, şahane manzaralar eşliğinde. Bu 2021 yapımında başrollerde Rafael Novoa ve Leonor Watling gibi Latin Amerika’nın ünlü simaları yer alıyor.
Derleyen: Mehmet Dinler