18 Nisan 2024, Perşembe
Haber Giriş: 20.08.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:16

Kusursuz değiliz hiçbirimiz

Big Little Lies ekibinden yeni bir uyarlama Prime Video’ya geliyor. Nicole Kidman yine bize bazı zengin dertlerini tatlı tatlı anlatacak
Kusursuz değiliz hiçbirimiz
Defne Akman
Nicole Kidman usülü başarılı dizi formülü nedir? Çok satan bir roman (The Big Little Lies, The Undoing) alınır, senarist, yapımcı David E. Kelley ile birlikte ekrana uyarlanır. Ve Reese Witherspoon, Laura Dern, Hugh Grant gibi dünyaca ünlü oyuncularla çalışılır. Sonuç: Binlerce insanı ekranın başına kilitleyen, herkesin konuştuğu diziler. İşte Avustralyalı oyuncu yine aynı sihirli formülle bu sefer ülkemizde de Dokuz Kusursuz Yabancı adıyla yayımlanan Liane Moriarty’nin 2018 tarihli Nine Perfect Strangers uyarlamasıyla birlikte ekranlara geliyor. Bir sağlık ve şifa otelinde geçen dizi, dokuz misafirin 10 günlük bir kamp için Kuzey Kaliforniya’da bulunan Tranquillium House’a gitmesiyle başlıyor. Dizinin adının aksine, aslında otelin konuklarının hiçbiri kusursuz değil. Bilakis her birinin geçmişinde bir travması ya da üstesinden gelemediği bir derdi var. Napoleon (Michael Shannon), Heather (Asher Keddie) ve kızları Zoe’den oluşan (Grace Van Patten) Marconi ailesi, derin bir yas ve keder içinde. Bir sosyal medya fenomeni olan Jessica (Samara Weaving) ve Ben (Melvin Gregg) ise evliliklerindeki sorunlar yüzünden oradalar. Sonra, çok satan kitapların yazarı Frances (Melissa McCarthy) ve suratsız Tony (Bobby Cannavale), dengesiz Carmel (Regina Hall) ve sağı solu belli olmayan Lars (Luke Evans) var. Doğa harikası bir yerde kurulu, ultra lüks, butik bir tesis olan Tranquillum, konuklarına değişim ve kesin sonuçlar vaat eden bir klinik-otel-kamp. Süreç tecrübeli danışmanlar tarafından yönetiliyor. Bunu, bir takım new age yöntemler kullanarak yapıyorlar. Tüm operasyonun başında ise alışılmadık terapi yöntemleri uygulayan Rus şifa gurusu Dmitrichenko Masha (Nicole Kidman) var.

SPA Avustralya’da

Başta telefonlarını teslim ederken zorlansalar da, tesisin tuhaf adetlerine uyum sağlıyor ve kendilerini Masha’nın şifalı ellerine ve manüpilatif metodlarına teslim ediyorlar. Sonuçta hepsinin içinde iyileşme umudu var. Neredeyse başında haresiyle, başka bir dünyadan yeryüzüne inmiş biçimde ortalarda melek gibi dolaşan Masha dışarıdan bakıldığında su gibi berrak bir görünüme sahip. Halbuki onun da kayıpları ve travmaları var, başkalarının hayatlarının içine kolaylıkla girip çıkarken kendi içindeki kaosu yatıştırmayı başaramamış. Özetle, Nine Perfect Strangers’da tıpkı Big Little Lies ve Undoing’de olduğu gibi gerçekleri olduğu gibi göremeyen bir kadının gözünden bilmediğimiz bir dünyayı keşfe davet ediliyoruz. Nicole Kidman, Avustralya’da gerçekleşen çekimler sırasında metot oyunculuğunu benimseyerek, karakteri yaşamak için yalnızca Masha adını kullanmış ve kendi adıyla çağrıldığı zaman yanıt vermeyi reddetmiş. Zengin dertleri, Nicole Kidman ve David E. Kelley’nin son yıllarda çok severek işlediği konular. Kişisel gelişim, sağlık, bağımlılıklar gibi konulara eğilen Nine Perfect Strangers’da ise New Age yaşam tarzını hem tiye alıyor hem de bir anlamda onurlandırıyorlar. Psikolojik gerilim, komedi, drama türleri arasında gidip gelen sekiz bölümlük dizi 20 Ağustos’ta Prime Video’da başlıyor.