29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 12.02.2021 06:00 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:14

Madalyonun öteki yüzü

14 Şubat özel yayınına hoş geldiniz. Bu hafta nasıl bir aşk alırdınız? Huzur vereninden dert küpüne, her tür sevgiyi anlatan dev listemize bir bakın
Madalyonun öteki yüzü
Gizem Elçi
Aşk filmlerinde beraber olmak için karşılarına çıkan tüm engelleri aşmaya hazır, romantizmin doruklarında çiftleri ve kusursuz aşklarını izlemeye alıştık. Peki ya karşılıksızlar, bir takıntıya hatta saplantıya dönüşen obsesyonlar, birlikte olmak yerine birbirlerini sınamalar, ayrılık sonrası kendine gelememeler, karışık kafalar? Madalyonun öteki yüzündeki aşkların listesini hazırladık. Malcolm&Marie 5 Şubat’ta yayına giren Malcolm & Marie kusursuz sandığımız çiftlerde perdeyi biraz aralayınca işlerin değişebileceğini gösteren, kazıdıkça derinleşen, git-gellerle dolu, tek mekanda geçen karışık bir aşk hikayesi. (Netflix) Gone Girl  Karısının ortadan kaybolmasından sorumlu tutulan bir adamın ters köşelerle dolu hikayesi. Kime inanacağınızı, kimin tarafını tutacağınızı şaşırıyorsunuz. Kitaptan uyarlama olan bu senaryo ancak bir deli işi olabilir. Bir karı-koca ilişkisi de ancak bu kadar deliliği kaldırabilir. (BluTV) 
Normal People
Normal People
Normal People  İki genç insanın bir kasabada başlayıp büyük şehirde devam eden, değişen, dönüşen, rollerin değiştiği çetrefil bir aşk hikayesi. Dizideki karakterlerin iç çatışmaları ve psikolojik mücadeleleri derinden hissettiriyor. (BluTV) Love Me If You Dare Julien ve Sophie arasındaki yıllar süren kışkırtıcı bir oyun. Birlikte olup mükemmel bir aşk yaşayabilecekken bunu kendilerine neden yapıyorlar diye sorup durduğumuz, birbirlerine verdikleri görevler zorlaştıkça hem tırnaklarımızı yiyip hem izlemekten kendimizi alıkoyamadığımız bir aşk hikayesi. (Blu TV)
Addicted To Love
Addicted To Love
Addicted To Love  Eski sevgilisinin yeni sevgilisinin eski sevgilisiyle birlik olup eski sevgilisini yeni sevgilisinden ayırmaya çalışan ve bu uğurda her yolu mubah gören bir Meg Ryan. Aşk mı saplantı mı delilik mi bilmiyoruz ama seni çok seviyoruz. (iTunes) My Best Friend’s Wedding En iyi arkadaşının evleneceğini duyunca deliye dönen, onu kaybetmemek için elinden geleni ardına koymayan olayların kadını Julia Roberts ve defalarca izlesek de sıkılmayacağımız bir romantik komedi. (iTunes)
The Hookup Plan
The Hookup Plan
The Hookup Plan İki yıl önce sevgilisi tarafından terk edilmiş ve onu hâlâ unutamayan Elsa’nın saplantılı haline çok üzülen arkadaşı, çareyi ona bir jigolo ayarlamakta bulur. Dizinin iki sezonu yayında. (Netflix) Celeste and Jesse Forever Vazgeçmem Senden adıyla yayınlanan film, genç yaşta yakın arkadaşken birbirine âşık olup evlenmiş ve sonunda artık istediklerinin bu olmadığına karar verip medenice ayrılmış, dost kalmış bir çiftin hikayesi. Bu medeniyet birinin hayatına bir başkası girince biraz(!) sekteye uğrar. (Netflix)
Love
Love
Love  Romantik ilişkiler üzerine kadın ve erkek bakış açısının farklılıklarına değinen dizi, sevgililerinden ayrılmış ve hayal kırıklığına uğramış iki karakterin kafaları karışık bir şekilde başladıkları ilişki üzerinden gerçek ilişki durumlarına değiniyor. (Netflix) High Fidelity  Bizim gibi sürekli listeler hazırlayan John Cusack eski sevgilisinin gidişini bir türlü kabullenemez ve onu takıntı haline getirir. Muhteşem bir soundtrack eşliğinde geçmiş aşklarını ve ilişkilerinin batışını izleriz. (iTunes) Modern Love  Sekiz bölümde sekiz farklı aşk hikayesi. Her bölümü The New York Times gazetesinin sevilen köşesi Modern Love’daki hikayelerden oluşuyor, yani okurların gönderdiği gerçek aşklardan ilham alınmış. İçinde aşkın her hali olan dizide Anne Hathaway, Tina Fey, Dev Patel, Andy Garcia gibi oyuncular yer alıyor. (Prime Video)
Annie Hall
Annie Hall
Annie Hall Tüm zamanların en iyi romantik komedilerinden olan Annie Hall, halihazırda takıntılı bir kişilik olan Alvy’nin kız arkadaşı Annie ile ilişkisini ve ayrılık sonrası sürecini anlatıyor. Woody Allen ve Diane Keaton ikilisine şapka çıkartıyoruz ve bazen en iyi aşk biten aşktır diyoruz. (BluTV)
The Girl on the Rain
The Girl on the Rain
The Girl On The Train  Kocasından ayrıldıktan sonra hayatını yoluna koymaya çalışan, ama alkol problemi nedeniyle işlerini bir türlü yoluna koyamadığı gibi kocasının ve komşularının hayatına musallat olan bir kadının hikayesi. (Netflix) Vanilla Sky  Obsesifliğin elden ele geçtiği bir hikaye. Takıntılı eski sevgilisi yüzünden hayatı mahvolan bir adamın aşkının peşinde gerçekle rüyalar arasında devam eden hikayesi. (beIN Connect) Love And Anarchy  İsveç yapımı dizide evli ve iki çocuklu bir kadının ofiste tanıştığı genç bir teknisyenle flörtleşmesi ve oynadıkları oyun konu ediliyor. Masum ve komik görevlerle başlayan oyun giderek daha riskli ve tehlikeli bir hal alıyor. (Netflix)

Kafamda deli sorular

“Acaba benim başıma gelse ne yaparım?” diye kara kara düşündüren, neyse ki başımıza gelme ihtimali pek de olmayan aşklar. Ekranların en olağandışı, en ‘Hadi canım’ aşklarını listeledik. The Curious Case of Benjamin Button Yaşlanırken gençleşen ve yaşamının sonunda bir bebeğe dönüşen birine âşık olabilir miyim? (Netflix) Eternal Sunshine of The Spotless Mind Onu hafızandan sildirecek kadar acı çektim ama kalbinden silemedim. Acı çekeceğimi bile bile bu aşkı yeniden yaşamak ister miyim? (iTunes)
About Time
About Time
About Time  Zamanda yolculuk edip olaylara istediğim gibi yön verebilseydim, mükemmel bir ilişkim olur muydu? (Netflix) Ruby Sparks  Bir roman yazıyorum ve romanın baş karakteri vücut bulmuş, karşımda duruyor. Bir hayal kahramanıyla aşk yaşamak nasıl olurdu? (iTunes) Her  Bir yapay zeka ile ilişkim ne kadar ileri gidebilir? Benimle sohbet eden, yalnızlığımı paylaşan ama vücut bulmayan bir sese âşık olabilir miyim? (iTunes)
50 First Dates
50 First Dates
50 First Dates  Sevgilimin hafızası her sabah uyandığında sıfırlansa ve her seferinde beni unutsa, ona kendimi hatırlatmak için neler yapardım? (Netflix) The Amazing Spider-Man Şehrin üzerinde seksek oynayıp etrafa örümcek ağları sallayan bir süper kahramanla aşk yaşamak nasıldır?  (Netflix) Lake House  Geçmiş ve gelecek arasında mektuplaşarak yaşanan, fizik kurallarını alt üst eden bir aşk mümkün mü? (Netflix) Scott Pilgrim Dünyaya Karşı  Sevdiğin kıza kavuşmak için onun yedi tane eski belalı sevgilisini alt etmen lazım deseler, buna cesaret eder miydin? (Netflix) The Lobster Bekarların yaşamasına izin verilmeyen ve onları zorla çiftleştiren bir dünyada, sisteme ve baskıya inat gizli bir aşk yaşanabilir mi? (Netflix)