20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 21.01.2022 04:30 | Son Güncelleme: 10.11.2022 17:17

Mutlu görünen evliliğin iç yüzü

Ingmar Bergman’ın yönettiği 1973 yapımı kült dizi Bir Evlilikten Manzaralar tiyatroda. Dizi ayrıca HBO Max dizisi Scenes From a Marriage’ın da ilham kaynağı
Mutlu görünen evliliğin iç yüzü

Klasiklerin ortak özellikleri her dönemi kapsayan nitelikte eserler olmaları ve insanları anlatırken zamansız bir dile sahip olmaları. İsveçli oyun yazarı Ingmar Bergman’ın yazıp yönettiği Bir Evlilikten Manzaralar isimli altı bölümlük mini dizi için de aynısını diyebiliriz. Başrollerini 1973’te Liv Ullmann ve Erland Josephson’ın paylaştığı diziden uyarlanan Evlilikten Sahneler oyunu, onuncu yıl dönümlerini kutlamak üzere bir araya gelen çiftin, her evli çift gibi yaşanılan sorunları artık eski yöntemlerle çözemediklerini fark etmeleri üzerinden aşk, aile ve şefkat üzerine birçok soruyla baş başa bırakıyor. Ece Dizdar, Öner Erkan, Kayhan Berkin, Pınar Göktaş ile Naz Buhşem’in rol aldığı oyun, mutlu görünen evliliklerin iç dünyasına davet ediyor. Avukat olan Marianne ile üniversitede çalışan Johan’ın yıl dönümlerinde yakın arkadaşları Peter ve Karina ile kutladıkları yemekle başlayan oyun, Marianne ve Peter’ın evliliklerini sorgulamaya başlamalarıyla genişler. Ustalıklı bir şekilde oyunu uyarlayan ve yöneten Kayhan Berkin, Bergman’ın duygusunu kapsamlı bir şekilde yansıtmış. Ancak diziden tiyatroya geçerken farklı bir final tercih eden Berkin, altıncı bölümü tamamen atarak, klasik bir esere teatral bir bakış açısı sunuyor. Ece Dizdar ve Öner Erkan evliliğin getirdiği mahremiyetin ve samimiyetin kimi zamanlarda yerini tartışma ve kavgaya bıraktığını yaşarcasına yansıtıyorlar. Sezon boyunca Zorlu PSM %100 Studio’da seyircilerle buluşacak olan Versus Tiyatro ve Zorlu PSM ortak yapımı oyun, uyarlanması ve sahnelenmesiyle yılın en çok konuşulanlarından biri.  27 Ocak’ta izleyebileceğiniz oyunun biletleri passo.com.tr’de. 

  • 1. Kategori: 121,00 TL 2. Kategori: 88,00 TL Öğrenci: 55,00 TL

Çapraz Öneri: Scenes From A Marriage

Kendisinden sonra gelen birçok yapıma ilham olan Ingmar Bergman’ın yukarıda söz ettiğimiz eseri HBO Max’te yayınlanan Scenes From a Marriage isimli dizinin de ilham kaynağı. Dizi, Hagai Levi’nin yorumuyla izleyenleri Mira ve Jonathan çiftinin ilişkilerinin iniş-çıkışlarına ortak ediyor. Jessica Chastain ve Oscar Isaac’in uyumları kameraya yansıyor ve her daim kameranın takip ettiği ikilinin performansları oldukça etkileyici.