25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.02.2021 06:00 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:14

Netflix’in ilaç gibi hastane dizisi

Pazartesi başlayacak New Amsterdam, hastane dizilerini sevenler ne istiyorsa onu veriyor. Her bölüm ayrı hikaye, yeni tedavi, bol bol duygusallık… Ve idealist bir deli kahraman
Netflix’in ilaç gibi hastane dizisi
Mehmet Dinler
New Amsterdam, Amerika’nın en eski ve en ünlü devlet hastanesi. Ama büyük bir sorunları var. Dertleri hasta tedavi etmek değil. Hastalardan daha fazla para alabilmek için ekstra testler yapmak, onları daha uzun süre yatırmak… Kısacası parayı hastadan fazla düşünmek. Bir gün bu yozlaşmış sistemi değiştirmek için yeni bir yönetici geliyor ve bize yeni bir hastane dizisi hediye ediyor. Dr. Max Goodwin’in çok eskiden kız kardeşini ihmal nedeniyle kaybettiği hastaneyi kökünden değiştirme çabalarını merkeze alan New Amsterdam bu hafta Netflix koleksiyonunda yerini alacak.

Doktorun derdi bir değil

Dr. Goodwin’in işi kolay değil. Onkoloji servisinin yöneticisi, aynı zamanda hastanenin en iyi doktoru işinin başında durmayıp sürekli konferansa gider. Acil serviste hastalara yetecek kadar çalışanı yoktur. Doktorlar bile “Hastanede sağlıklı yiyecekler olsun” diye talepte bulunmaktadır. Ama Dr. Goodwin de idealist bir delidir. O kadar ki ilk işi departmanı tamamen işten kovup yeniden oluşturur. Hastanenin para kazanma politikasıyla uğraşırken yönetim kuruluyla mücadele eder. Üstelik bunu yaparken ailesine, yeni doğacak çocuğuna zaman ayırmaya çalışır. Tabii bir de kendi sağlığıyla uğraşması gerekir. Biyopsi yaptırırken bile yerinde duramayacak kadar işine düşkün, idealist bir kahraman.  New Amsterdam da tıpkı baş karakteri gibi. Bir hastane dramasından ne bekleniyorsa onu sunuyor. Her bölüm farklı hastalar, farklı tedaviler; doktorların yazıları kadar anlaşılmaz hızdaki konuşmaları, bol bol da duygusallık. Ryan Eggold’un, The Blacklist fırtınası sonrasında başrolünü aldığı yapım oyuncular arasındaki sinerjiyle de yükseliyor. Acil servisteki Dr. Bloom, kardiyolojiden Dr. Reynolds, ünlü onkolog Dr. Sharpe bir yana özellikle psikiyatrist Dr Iggy Frome ve nörolog Dr. Vijay Kapoor’un atışmaları dizinin en büyük eğlencesi. New Amsterdam her bölümün su gibi akıp gittiği hastane dizilerini sevenler için tam isabet bir seçim olabilir.

Doktor, derdime bir çare: New Amsterdam gibi hastane dramalarını sevenlere birkaç öneri

House M.D.
House M.D.
House M.D. Belki de dünyanın en ünlü doktoru. Sherlock Holmes’tan örnek alınarak yaratılan Greg House’un büyüleyici beyninde tam sekiz sezon geçirebilirsiniz. Her bölüm farklı bir bulmaca ve farklı vaka. Bize Hekimoğlu olarak uyarlandı. (Prime Video) Diagnosis Ünlü doktor Lisa Sanders’ın tanı konulamamış hastalıklarla baş ettiği bir belgesel serisi. House MD’nin gerçeğine benzeyen seride Sanders “Sosyal medya hayat kurtarabilseydi nasıl olurdu?” diye soruyor. (Netflix) Chicago Med Günümüzün en çok izlenen hastane dizilerinden biri. Şehrin en iyi doktorlarıyla, kalabalık acil servis hastalarının hikayeleri. Her zaman için heyecan verici. (Bein Connect) Good Doctor Mucize Doktor’un da uyarlandığı Kore yapımı. Savant sendromlu dahi bir doktorun hastane hayatına uyum sağlamaya çalışırken hayatlar kurmasının anlatıldığı 20 bölüm. (Netflix)
Grey's Anatomy
Grey's Anatomy
Grey’s Anatomy Fenomen dizimiz Doktorlar’ın orijinali. Tam 17 sezondur devam ediyor. Yeni nesil hastane dizilerinin en büyük ilham kaynağı olan dizinin güncel sezonunda da doktorların maceraları halâ ilgi çekiyor. (Bein Connect) Hayat Yolunda Kâr amacı gütmeyen bir hastanenin batmaktan kurtulma çabasını merkezine alan hikaye 13 bölüm sürüyor. Her bölüm yeni vakalarla heyecanlandıran dizi Engin Öztürk, İpek Karapınar gibi oyuncu kadrosuyla Ediz Hun’u buluşturuyor. (Blu TV)