28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 19.11.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:17

Netflix’in yeni çocuk dizileri

Netflix’in yeni çocuk dizileri

Karma’nın Dünyası  6+

Amerikalı rap sanatçısı Ludacris’in yarattığı bu çocuk animasyon dizisi, pozitif mesajları ve renkli anlatımıyla oldukça başarılı. Ortaokul öğrencisi 10 yaşındaki Karma, anne-babası ve erkek kardeşiyle yaşayan akıllı, yaratıcı ve iyi kalpli bir kız çocuğudur. En büyük hayali bir rap yıldızı olmaktır. Karma’nın okulda ve çevresiyle yaşadıklarına odaklanan dizi, çocukların rap müziğine ilgisinden de faydalanan zeki senaryosuyla dikkat çekiyor.

Maya ve Üç Savaşçı 10+

Hikaye, başkarakterimiz Prenses Maya’nın taç giyme töreninin yapılacağı gün başlar. Ancak Maya bir diplomat değil, bir savaşçı olmak istiyordur. Tam tören sırasında sürpriz bir konuk gerçek annesinin onu tanrılara kurban etmek için istediği haberini alır. Sihirle dolu bir mücadele başlar. Meksika asıllı birçok ünlü oyuncunun seslendirme kadrosunda olduğu animasyon dizide zengin grafikler, hiç düşmeyen bir ritim ve ilginç sürprizler var.

Bilim İnsanı Ada Arı  3+

Okul öncesi çocukların merak duygularını bilime yönlendirmek amacıyla yapılmış bir animasyon dizi. Ada adlı kız çocuğu ve onun yakın arkadaşlarının meraklı maceralarını izliyoruz. Her bölümde şarkılarla, esprilerle dolu hikayelerle bilimsel bir gerçek irdeleniyor. Her bölüm sonunda gerçek bir uzman da izleyenlere ilginç bir konuda çarpıcı bilimsel bilgiler veriyor.

Esrarengiz Bir Masal  9+

Grimm Kardeşler’in masallarında korku öğeleri diğerlerinden bir parça fazladır. Bu dizinin de ilk bölümünün ilk dakikalarından itibaren korkunç olayları mizahi bir dille aktaracağını belli eden bir yapı var. Elbette günümüz çocukları için yaratıcı ve sürprizli detaylar içeriyor. Ancak bazı detaylar -korku efektleriyle değil yumuşak müzikle verilse de  hassas çocukları ürkütebilir. Aileler dikkatli olmalı.