25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.02.2021 06:00 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:14

Ödül avcısı komedi TV+’ta

Normalde, çok zengin bir aile elde avuçta ne varsa kaybederse oradan büyük dram çıkar. Ama Rosa‘lar tipik aile değil. Onlar sıfırı tüketince ortaya beş sezon süren, geçen yıl dokuz Emmy alan, bu yıl da beş Altın Küre‘ye gözünü diken bir komedi çıktı
Ödül avcısı komedi TV+’ta
Mehmet Dinler
Bir anda her şeyini kaybeden ailelerin dramlarını sever misiniz? Çocukları devlet okuluna gitmenin zorluğu ile yüzleşir, anne süslü takılarını bırakıp mutfağa girer, baba daha kavgacı olup çıkar. Gittikleri yerde fakir ama dünyanın en iyi insanlarıyla tanışırlar çünkü aslolan para değildir. Yine de aile giderek parçalanır ve dram, dram, daha fazla dram… İşte Schitt’s Creek kesinlikle böyle değil.

Bazı zengin anormallikleri

Aşırı zengin Rosa Ailesi’nin bir anda her şeylerini kaybetmesi ve ellerinde kalan tek varlık olan küçük bir kasabayı pazarlama çabası tam beş sezon sürdü. Aile bir anda tığ-ı teber şah-ı merdan kalıp küçük Schitt’s Creek’e taşındı, bir motelde yaşamaya başladı ve bütün zengin anormallikleriyle kasabayı birbirine kattı. Adını hemen çıkaramayacağınız ama izlediğiniz bir sürü komedi filminden tipini hemen hatırlayacağınız Eugene Levy ve oğlu Dan Levy’nin senaryosu, ikiliye kamera önünde katılan Annie Murphy, Catherine O’Hara ve Chris Elliot gibi usta isimlerle birleşince ortaya tam bir ödül avcısı dizi çıktı. 

Bugünden itibaren yayında

Kanada yapımı Schitt’s Creek bu hafta sonu sahipleri açıklanacak Altın Küre’ye beş adaylıkla damga vurdu. Üstelik bu adaylıkların hepsi de ana kategorilerde geldi. Dizi, 21 Eylül 2020’de verilen Emmy ödüllerinde de 15 dalda aday olup dokuz ödül kazanarak rekor kırmıştı. Final bölümü Happy Ending üç dalda birden ödül kazanmıştı. Bir komedi dizisinin en zor kısmı iyi final yapmak olarak kabul edildiği için bu ödül fazlasıyla kıymetliydi. Altın Küre ödüllerinin kazananlarını beklerken bir yandan Schitt’s Creek’e bakmak isteyenler olursa, dizinin bugünden itibaren TV+ platformunda yerini alacağını belirtelim. ***

Gülmeye doyamadıklarımız

Friends Televizyon ekranlarının en popüler komedisi tam 10 sezon sürdü ve tam bir kült oldu. Tüm karakterleri ayrı fenomen Friends’i sevmemek imkansızdı. (BluTV)
The Big Bang Theory
The Big Bang Theory
The Big Bang Theory Tam 12 sezon süren dizi ekranın en büyük dahisi Sheldon Cooper’ı armağan etti bize. Ve tabii Leonard’la Penny’nin fırtınalı aşkını. (BluTV) How I Met Your Mother Ted Mosby’nin çocuklarını dokuz yıl bir koltuğa mahkum ettiği hikayenin finali Game of Thrones’unkinden daha fazla tartışılmıştı. (Netflix) The Office Steve Carrell’ın efsane performansıyla tam dokuz sezon sırtladığı dizi TV tarihine adını altın harflerle yazdırdı. 188 bölümlük komedi arşivi. (Prime Video)
Community
Community
Community Greendale Devlet Koleji’nin çok eğlenceli öğrenci grubu tam altı sezon ekranda kaldı. Ünlü paintball savaşlarıyla da hâlâ akıllarda. (Netflix) Seinfeld Unuttuk sanmayın diye listede. Aslında almamalıyız çünkü şu an sadece dokuzuncu sezonu yayında. Yine de 22 bölüm 22 bölümdür. (Prime Video)