25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.10.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:17

Oyuncaktan çok fazlası

Lego uzun yıllar çocukların ve yetişkinlerin tutkuyla bağlı olduğu oyuncaklardı. Filmlerle beraber küresel bir kültüre dönüştü 
Oyuncaktan çok fazlası
Burak Göral
Star Wars, Yüzüklerin Efendisi, Indiana Jones, Karayip Korsanları ve Harry Potter gibi popüler film serilerinin, hatta hem Marvel hem de DC süper kahraman külliyatının da Lego oyuncakları üretildi önce. Ardından bunların video oyunlarını da çıkardılar. Çok yaratıcı fikirlerle dolu, eğlenceli bu oyunlar o kadar ilgi görüyordu ki onların da sinema filmlerine yol açması kaçınılmaz oldu. Böylece Lego kültürü olduğundan daha da büyük, devasa bir fabrikanın etrafında iyice gelişti. Artık birbiri ardına eklenen sinema filmleri, dijital platformlarda karşımıza çıkan orta metrajlı ev filmleri ve dizileriyle Lego maceraları sadece oyuncaktan çıkıp ilgiyle izlenen, eğlenceli aile etkinliklerine dönüşmüş durumda...

Lego Filmi / The Lego Movie, 7+

Teknik anlamda ‘CGI destekli stop-motion animasyon’ olarak tanımlanabilecek film, sürekli aynı şeyler yaşamaya programlanmış, içeceği kahvenin markası bile ‘belirlenmiş’ sıradan bir Lego inşaat işçisi olan Emmet’in ‘özel’ ve hadi klişe deyimiyle ‘seçilmiş kişi’ olduğunu keşfetmesini anlatıyor. Yaratıcı fikirlerle dolu, harika esprilerle donatılmış, pozitif mesajları kuvvetli ve çok eğlenceli bir film. (Blu TV)

Lego Filmi 2 / The Lego Movie 2,  7+

Lego filmleri oyuncaklarla olan eski ilişkimize ve onlara olan nostaljik sevgimize zekice dokunan filmler. Aynı zamanda çocuk izleyicilerine vaaz vermeyen, onların zekasını küçümsemeyen ve yetişkinleri de dışlamayan, sıkmayan modern mesajlar ve göndermelerle dolu filmler. İlk filmde tanıyıp sevdiğimiz bütün kahramanların eksiksiz olarak döndüğü bu devam filmi de yine aynı mantıkla ele alınmış. Zeki ve mesajları güçlü bir hikaye anlatıyor. (Netflix)

Lego Batman Filmi / The Lego Batman Movie, 7+

Batman ilk Lego filminde bir yan karakter olarak yer almış, çok ilgi çekmiş ve filme değer katmıştı. Batman’in yalnızlığı, egosu, havalı ve gizemli görünmeyi amaçlayan boğuk sesi ve diğer belirleyici özellikleri, onun yer aldığı kısa bölümde bile o kadar güzel bir komedi malzemesi oluyordu ki, kendine ait bir filmi resmen çağırmıştı. Tamamen ona ayrılan bu Lego filmi, sadık uşağı Alfred’i, yardımcısı Robin’i, sığınağı Batcave’i, üst-kimliği olan Bruce Wayne’i ile tamamen bir Batman parodisi.  (Netflix ve BluTV)

LEGO DC Shazam!: Sihir ve Canavarlar / LEGO DC Shazam!: Magic and Monsters,  7+

14 yaşındaki yetim çocuk Billy her ‘shazam!’ dediğinde altı mitolojik tanrı ve karakterin gücüne sahip, pelerinli ve kaslı bir genç adama dönüşür. Bu 70 dakikalık Lego filminde onu Superman, Batman, Wonder Woman ve Flash gibi DC’nin diğer karakterleriyle birlikte şehri istila eden kötülerle mücadele ederken izliyoruz. Dayanışma ve ekip olarak hareket etmek kavramlarını işleyen aksiyonu bol, sevimli bir animasyon. (Blu TV)