24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.09.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:17

‘Sigara yine sakız, rakı yine incir’

Leyla ile Mecnun bıraktığı yerden Exxen’de devam ediyor. Yönetmen Onur Ünlü dizinin fazla değişmediğini biliyor ama “o gemi”nin akıbeti hakkında fikri yok
‘Sigara yine sakız, rakı yine incir’
Burak Kuru
9 Şubat 2011’de TRT ekranlarında, tarihimizin en absürt dizilerinden birisi başladı. İsmiyle müsemma bir dizi izleyeceğini sananlar Leyla ile Mecnun’daki evrenle tanışınca büyük şaşkınlık yaşadılar. Ama kimsenin bundan bir şikâyeti olmadı. Dizi ilk dakikada kendine has bir kitle oluşturdu. 105 bölümün ardından, 2013 yılında bu absürt yolculuk yarım kaldı.  Ama etkisi hiçbir zaman kaybolmadı. Yarattığı dil her alana etki etti.  Bu evrenin yaratılmasında büyük pay sahibi olan, dizinin yapımcılarından Pınar Aktuğ’u, 17 Mart 2017’de yitirdik. Sosyal medyada bıraktığı son izlerden birisi, dizinin hayranlarının zaman zaman başlattıkları kampanyaya destek verirken “Ahh keşke #LeylaİleMecnunYeniden başlasa” şeklinde attığı tweet olmuştu. O gün geldi işte, dizi yeniden başlıyor. 
Onur Ünlü
Onur Ünlü
Dizinin emekçileri tabii Pınar Aktuğ’u unutmamış: Erdal Bakkal’ın dükkânının olduğu binanın cephesinde rölyefini kondurmuşlar.  Exxen’deki büyük buluşma için dizinin yönetmeni Onur Ünlü’yle duruma baktık.  “Leyla ile Mecnun” evreni desek yanlış olmaz. Bu evreni insanlar neden bu kadar çok sevdiler? Anlayabildiğim kadarıyla, insan, kendisine yakın bulduğu şeyi seviyor. Sosyal olarak devam etmemizi sağlayan şey, aidiyet hissi. Sanıyorum insanlar kendilerini o evrene ait hissettiler. Ya da evreni kendilerine ait hissettiler. “Ben de oradaydım, ne güzeldi” ya da “Keşke ben de orada olsam…” Bu ikisinden biri sanıyorum. Ya da her ikisi birden.  Yeni sezonda neler bekliyor izleyicileri? Bıraktığımız yerden bugüne kadar neler değişti? Hepimiz bıraktığımız yerdeyiz aslında. Sırf “Aradan zaman geçti, yeni bir şeyler yapmalıyız” düşüncesiyle içimizden gelmeyen hiçbir şey yapmadık. Bizi sevenler biz olduğumuz için sevdi. Bundan sonra seveceklerse de yine biz olduğumuz için sevsinler.   Kadroya yeni katılanlar var. Futbol deyimiyle sorayım: Kamp çalışmaları nasıl geçti, yeni transferler uyum sağladı mı? Hızlı geçti kamp çalışmaları. 15 dakika falan sürdü. Sonra sahaya çıktık. Yeni katılanları, genellikle hızlıca uyum sağlayacaklarını düşündüğümüz için ekibe alıyoruz. Şimdiye kadar da hemen hiç yanılmadık şükür. Kırk yıllık gibi oynuyorlar. 

Gemi geliyor mu?

TRT’den Exxen’e geçiş, bir değişiklik yaratacak mı? Yoo. Sigara yine sakız, rakı yine incir. Dijital platformların geleceğini nasıl görüyorsunuz? Fena görmüyorum valla. Belirli sürelerde, başı sonu belli işler yapmak hayatı kolaylaştırıyor.  Nerede kalmıştık?  Absürt olabilir, yarattığı evren farklı olabilir ama bu Leyla ile Mecnun’un izlediği bir akış olmadığı anlamına gelmez. Aradan geçen sekiz yıl boyunca komada olan Mecnun’un uyanıp “Oyunu yeniden kurmasını” izleyeceğiz. Bunu da Erdal Bakkal’ın gidişiyle dağılan mahalleliyi tekrardan bir araya toplayarak gerçekleştirecek. Yeni sezonu seveceğimiz kesin.  O sene bu sene mi: Gemi geliyor mu?  En ufak bir fikrim yok.