29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 17.09.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:17

Succession için gün sayıyoruz

Müziği çalınca entrika planlamaya başladığımız Succession’ın üçüncü sezon yayın günü belli oldu. ABD 17 Ekim’de, biz ise ertesi gün ekran başındayız
Succession için gün sayıyoruz
Burak Kuru 
[email protected] Waystar RoyCo adlı medya imparatorluğunu sıfırdan inşa eden Logan Roy ve ailesinin entrika dolu hikâyesi Succession yayınlanır yayınlamaz en sansasyonel diziler arasına girdi.  Hikayeyi bilmeyenler için bir hızlandırılmış giriş yapalım: Koltuğunu devretmeye hazırlanan büyük patron, türlü türlü arızalara sahip çocukları Kendall, Roman ve Siobhan arasında süregelen ‘taht planlarını’ hareketlendirir. Yaşlı kurt önce kararından vazgeçer ve veliaht olarak üçüncü eşini gösterir. Sonrasında felç geçirir ve durum iyice belirsiz hale gelir. Taht kavgasından, şirketi kurtarma derdine düşülür.  Kolay kolay başka dizide denk gelmeyeceğiniz ruh dalgalanmalarının sadece ilk bölümde geçen kısmı böyle.  En popüleri Peep Show olan komedi yapımlarını yaratıcısı olarak bilinen Jesse Armstrong’un elinden çıkan Succession, yayınlandığı andan itibaren artan bir ilgi gördü. Brian Cox’un şahane bir performansla canlandırdığı Logan Roy karakterini merkeze alan “Hangi aileyi anlatıyor?” sorusu da diziyle ilgili en çok konuşulan konuyu oluşturdu.  Dizinin yaratıcısı Jesse Armstrong, Succession’ın çekilmesi için harekete geçilmeden 10 yıl önce global medya devi Rupert Murdoch’a dair bir senaryo kaleme almıştı. Proje o dönemde hayata geçmedi ama onun, Succession’ı yapacak kişi olarak seçilmesini sağladı. Dizinin böyle büyük bir fenomene dönüşmesinin ardından, artık o eski senaryonun çekilme olasılığı da kalmadı haliyle. Ama bu durum Succession’da Murdoch ailesinin izi olduğu şüphesini ortadan kaldırmıyor.

Murdoch muamması

Dizideki Murdoch şüphesinin bir halkası da Rupert Murdoch’un üçüncü eşinin Çinli, dizideki karakter Logan Roy’un üçüncü eşinin Lübnanlı olması… Ve tabii ikisinde de gördüğümüz veliaht adayları… Ama Armstrong diziyi yazarken Redstone ailesi (Sumner Redstone), Hearst ailesi (William Randolph Hearst), John Malone, Robert Fitz, Rupert Murdoch, Breitbart’ı kuran Robert ve Rebekah Mercer gibi çok sayıda gerçek hayat medya devini düşündüklerini anlatıyor ve ekliyor: “Murdoch’lar hakkında olmaması, o aile hakkında her şeyi okuyup sindirmediğimiz anlamına gelmiyor. Aynı zamanda Disney’de, AT&T’de, Warner ve Sinclair Grup’ta olan biten hakkında her şeyi de okuduk. Bu bir araştırma ağırlıklı dizi. Medya, kültür ve siyasetteki akımları diziye yansıtıyoruz. Yaşananları diziye direkt aktarmıyoruz, karakterlerin ve hikâyenin içinde kendilerine yer buluyorlar.”  2020 Emmy Ödülleri’nde 18 adaylıktan 7 ödül çıkaran, Altın Küre 2020 ödüllerinde en iyi drama ve en iyi oyuncu (Brian Cox) ödüllerini kazanan yapımı Murdoch ailesi radarına almış durumda. USA Today gazetesinden aktaralım: Brian Cox, Altın Küre sırasında Murdoch’ın kızı Elisabeth’in eşinin, dizinin hayranı olduklarını söyledi. Ayrıca yine Elisabeth’in, Logan Roy’un kızı Siobhan karakterine özel ilgisinin olduğunu anlattığını da ekledi. İddiaya göre Rupert Murdoch’ın dördüncü eşi Jerry Hall da dizinin sadık izleyicisi. Yayınlanan iki sezonuyla 81 adaylık ve 57 ödül kazanan Succession, izleyenleri ters köşeye yatıran finaliyle en kritik anda ara vermişti. O günden sonra kadroya Alexander Skarsgard ve Adrien Brody gibi çok ünlü oyuncular dahil oldu.  HBO şahanesi Succession’ı izlememiş olanların arayı kapatmak için 17 Ekim’e kadar vakitleri var. Kaldığımız yerden nereye savrulacağız, hep beraber göreceğiz.