24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.09.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:17

Ustasından gizem hikâyeleri

Çok satan gizem-gerilim türündeki romanların yazarı Harlan Coben’in kitabından uyarlanan Gone for Good (İhanetin Beş Yüzü) Netflix’te
Ustasından gizem hikâyeleri
Elif Türkölmez
The Stranger, Safe, The Innocent ve The Woods… Derinlikli olay örgüsü ve sır dolu karakterleriyle öne çıkan bu Netflix dizilerinin ortak noktası, Harlan Coben’in heyecan dozu yüksek kitaplarından uyarlanmış olması. Şimdi bunlara Gone for Good (İhanetin Beş Yüzü) eklendi. Genç bir adamın, ailesinden iki kişiyi aynı gece kaybetmesinin üzerinden 10 yıl geçtikten sonra bu kez sevgilisinin ortadan kaybolmasıyla kendisini yeni bir bilinmezin içinde bulmasını anlatan dizi Guillaume, Inès, Daco, Nora ve Fred başlıklarını taşıyan beş bölümden oluşuyor.

Yeni uyarlama yolda

Finnegan Oldfield’ın baş rolü üstlendiği dizide Guillaume Gouix, Nicolas Duvauchelle, Garance Marillier, Nailia Harzoune gibi oyuncular da performansları dikkat çekiyor. Yönetmen koltuğunda, yarattığı karanlık atmosferlerdeki ışığa hayran bıraktıran Juan Carlos Medina. Ama esas yıldız, beklentilere ters köşe yapan olay örgüleriyle dikkat çekip tüm dünyada peynir ekmek gibi satan romanların yaratıcısı, 21. yüzyılın en ünlü yazarlarından, Amerikalı Harlan Coben. Onunla tanışmayanlar için de bu diziler iyi bir başlangıç olabilir. Bu arada Netflix’in yepyeni Coben uyarlamalarını peş peşe yayına almanın hazırlığı içinde olduğunu söyleyelim. Bu sonbahar battaniyelerimizin altında gerilim ve gizeme doyacağız gibi görünüyor.

Seç beğen bir Coben uyarlaması

The Stranger “Mutlu aileler birbirine benzerler, her mutsuz aileninse kendine özgü bir mutsuzluğu vardır.” Adam Price eşi ve iki çocuğu ile birlikte mutlu bir aile hayatı sürüyordur. Ancak bir gece barda otururken yanına gelen yabancı, karısı Corinne hakkında çok önemli bir sır söyleyerek bu mutluluk tablosunu parçalar. The Woods Bir cinayet kurbanının cesedinde bulunan kanıt, bir savcıda 25 yıl önce ortadan kaybolan kız kardeşinin hâlâ hayatta olabileceğine dair bir umut yaratır. Dizide Polonyalı aktör Grzegorz Damięcki başrolde. Safe Zengin bir muhitte yaşayan dul cerrah, kızının ortadan kaybolmasının ardından kendisine en yakın kişilerin karanlık sırlarını açığa çıkarmaya başlar. Michael C. Hall, nam-ı diğer Dexter başrolde. The Innocents Barselona’da çekilen bu dizi, kazara işlediği bir cinayet  sonra hapse düşen ve burada türlü entrikanın içinde kalan bir adamın hikayesini anlatıyor.