20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 20.08.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:16

Eğlendirirken bilinçlendiren seçimler

Tüketim çağı sorunları, farklı olmak, yaşamı keşfetmek ve su kıtlığı konuları ön planda
Eğlendirirken bilinçlendiren seçimler

3-6 yaş

Bir Kavanoz Mutluluk, mutluluğun maddi bir karşılığı olup olamayacağını, çağımızda tüketimle neredeyse eşleşen mutluluk anlayışını sorgulayan, düşündüren, çok ayrıntılı ve etkileyici resimlere sahip, küçük büyük tüm çocuk kitabı severler için harika bir seçim. Hikâye, mutluluk satıcısı Güvercin Bey’in kapı kapı dolaşıp diğer kuşlara, imkânları ve istekleri ölçüsünde mutluluk satmasıyla başlıyor.  
  • Bir Kavanoz Mutluluk / Davide Cali / Resimleyen: Marco Soma / Çeviren: Hilâl Aydın / Uçanbalık Yayınları

7-8 yaş

Nazlı Deniz Güler’in yeniden yayımlanan kitabı Nar ve Elma Kurdu, farklı olmak, farklılıkları yargılamamak ve arkadaşlık üzerine çok sevimli bir anlatıma sahip, ayrıca Seda Mit’in resimlemeleri de göz dolduruyor. Her şey, en sevdiği renklerde, yani siyah-beyaz fotoğraflar çeken Nar’ın, “nar” yemek isterken annesini kaybetmiş bir elma kurdu ile karşılaşmasıyla başlıyor. 
  • Nar ve Elma Kurdu / Nazlı Deniz Güler / Resimleyen: Seda Mit / Çınar Yayınları 

9-12 yaş

21 Adımda Yaşamı Fark Etme Rehberi, dijital çağın çocuklarını daha çok dışarı çıkıp yaşamı keşfetmeye, etrafında olup bitenlerin daha çok farkına varmaya, denemelere girişmeye, gezmeye, görmeye, bilimsel gelişmeleri takip etmeye, çevre bilinci kazanmaya davet eden, içinde çok sayıda öneri ve bilgi bulunan, hem faydalı hem de eğlenceli bir rehber ve deneyim günlüğü.
  • 21 Adımda Yaşamı Fark Etme Rehberi / Nermin Ferhan Karamuti / Resimleyen: Neslihan Özceylan / Okuryazar Yayınevi